Якісно, красиво та комфортно: у Свалявській лікарні відкрили оновлений рентгенкабінет

06 Липня 2022, 12:25
Якісно, красиво та комфортно: у Свалявській лікарні відкрили оновлений рентгенкабінет 1654
Якісно, красиво та комфортно: у Свалявській лікарні відкрили оновлений рентгенкабінет

У Свалявській міській лікарні відкрили оновлений рентгенкабінет, в якому надаватимуть послуги на новому якісному обладнанні. Відтепер мешканці громади зможуть отримувати результати рентгенівського обстеження значно швидше та якісніше.

Як розповів в. о. головного лікаря медзакладу Олександр Фізер, обладнання вдалось отримати в результаті обласного розподілу. 

«Це новий сучасний корейський апарат з гарантією. Раніше ми мали рентгенівський апарат, але аналоговий. Різниця в тому, що цифровий видає результати обстеження на цифрові носії, а в аналоговому воно виводиться на плівку. Плівка в сучасному світі медицини – це як відеомагнітофон на касетах. Коли є цифрове зображення, то його можна редагувати, збільшити, зменшити, висвітлити, підвести зону, яка тебе цікавить, вибрати різні режими огляду», – роз'яснив Олександр Фізер.

Читайте також: У Свалявській міській лікарні з'явився Starlink від Ілона Маска

Очільник лікарні зауважив, що новий апарат є комбінованим, тобто він може працювати і на «цифру», і на плівку, якщо у цьому виникне така потреба. Його вартість – 3,5 мільйони гривень і до Сваляви його привезли зі столиці. 

Чималу участь у оновленні кабінету зіграв депутат Закарпатської обласної ради Володимир Суботовський, який за власні кошти повністю реконструював приміщення.

«Ми готувались до монтажу і в нас якраз в гостях був Володимир Суботовський, подивився кабінет і сказав, що це нікуди не годиться. Тому він вирішив за власний рахунок повністю обладнати приміщення. Ремонтні роботи тривали біля трьох тижнів, адже збивалося все від штукатурки до підлоги, все повністю замінили. Також допомогти з сучасними столиками для комп'ютерів зголосився депутат Свалявської міської ради Павло Ганинець», – розповів в. о. головного лікаря.

Олександр Фізер зазначив, що ще одним «плюсом» нового обладнання є економія часу, адже результати обстеження лікар отримує фактично за дві секунди – доки зображення надійде на комп'ютер. Тому тепер не треба зберігати ці плівки, бо рентген-архів знаходиться просто на сервері. Окрім цього, якщо увійде в роботу електронний документообіг, то ці знімки можна буде просто довантажувати до історії хвороб. 

Читайте також: У Свалявській лікарні провели складну операцію

Підприємець та депутат Володимир Суботовський, який теж був присутній на відкритті кабінету, зауважив, що гарний вигляд приміщення – це не просто естетика, адже коли пацієнт заходить у комфортний кабінет, бачить якісне сучасне обладнання, то вже розуміє, що тут працюють професіонали, які надають відмінні послуги:

«Коли головний лікар показував мені цей кабінет, то я побачив, що такий прекрасний новий апарат стоїть у такому занедбаному приміщенні. Ну як так? Я звик, щоб все було в порядку: щоб було гарне приміщення з якісним обладнанням і людина заходила і отримувала той спектр процедур, які написані на дверях. Тому без роздумів погодився допомогти з облаштуванням, адже це однозначно піде на користь нашій громаді», – розповів Володимир Суботовський.

В. о. Свалявського міського голови Мирослава Скрипинець зауважила, що нове обладнання дасть змогу громаді стати на одну щаблину вище у наданні медичних послуг.

«Свалявська міська рада висловлює вдячність за те, що ми отримали такий чудовий рентгенапарат. Це надасть змогу краще і якісніше обслуговувати не тільки мешканців нашої громади, а й наших сусідів. Надіюся, що професіоналізм наших медиків дасть можливість реалізувати всі мрії нашої лікарні, бо вона заслуговує на статус опорної лікарні., ми зараз над цим працюємо. 

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024