До школи готові: як приготувалася до нового навчального року Свалявська гімназія № 1

02 Вересня 2021, 11:40
До школи готові: як приготувався до нового навчального року Свалявська гімназія № 1 СПЕЦПРОЄКТ 2286
До школи готові: як приготувався до нового навчального року Свалявська гімназія № 1

Свалявська гімназія №1 знаходиться в одному з найвіддаленіших куточків міста, проте, як ми дізналися в рамках нашого спецпроєкту «До школи готові», щороку тут додається учнів. Ми встигли потрапити туди ще до початку навчання, тож школа зустріла нас у тиші та спокої. 

Читайте також: ДО ШКОЛИ ГОТОВІ: ЯК ОБЛАШТУВАЛАСЯ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ СВАЛЯВСЬКА ШКОЛА МАСАРИКА

Читайте також: ДО ШКОЛИ ГОТОВІ: ЯК ЗУСТРІЧАТИМЕ УЧНІВ ГАНЬКОВИЦЬКА ГІМНАЗІЯ

Навчальний заклад розташований по вулиці Грушевського, 15, що у мікрорайоні «Бистрий». Керує закладом Мирослава Левко, яка очолила школу відносно недавно, проте за час її роботи було зроблено чимало. У школі навчається 133 учнів, а працює 20 вчителів і 7 техпрацівників.

Щоб дістатися гімназії, треба переїхати через маленький струмочок. Перед воротами стоїть контейнер для пластику. Заїхавши у двір закладу, в очі кидаються гарні статуї, оточені квітами, які символізують старанних учнів. Двір досить просторий, плавно переходить у спортивний майданчик. 

КОРИДОРИ ТА КЛАСИ:

Попри те, що школа невелика, класи тут досить просторі і затишні. Хоча ще два роки тому школа була у не найкращому стані.

«Я, коли прийшла сюди два роки тому, то не знала за що братися. Діти йшли звідси через погану матеріальну базу, а нам хотілося втримати їх, адже у нас хороші педагоги. За цей час, завдяки не лише владі, а й благодійникам, меценатам і самим батькам ми бачимо гарні результати», – розповідає очільниця школи Мирослава Левко.

Так за кошти міського бюджету було в першому класі були придбані світильники, в другому – залили, забетонували та поставили паркетну дошку на підлозі. Також в кількох класах був проведений ремонт, тобто надані матеріали та майстри, які всі роботи виконані. 

За кошти ж батьків зробили дрібні ремонти в класах. Зі слів керівниці школи, батьки самі вирішують, чи здавати гроші і на що, і ані директорка, ані вчителі не вмішуються у батьківські кошти. 

З благодійників допомогу цього року надав підприємець Петьовка, який закупив букварики того автора, що потрібно. Він робить це постійно і батьки дуже раді, бо знають, що діти матимуть за чим вчитися.

У школі функціонує комп'ютерний клас, оснащений необхідною технікою.

Окреме місце облаштоване для шкільного психолога. Тут стоїть зручний диван та багато яскравих іграшок та карток. Зі слів директорки, у закладі намагаються приділяти увагу усім дітям, і якщо бачать, що у когось виникають проблеми чи то у спілкуванні, чи то у емоційному стані, то завжди готові допомогти.

АКТОВИЙ ЗАЛ:

Актовий зал знаходиться у іншому крилі закладу. Він невеликий і зроблений за підтримки депутатів від партії «Слуга Народу» у передвиборчий період. Тодішні кандидати відгукнулися на прохання облаштувати зал для виступу та урочистостей.

СПОРТИВНИЙ ЗАЛ:

Спортзал у школі швидше можна назвати спортивною кімнатою. Він досить маленький, хоча спортивний інвентар у наявності. Є стінка для роботи з інклюзивними дітками. 

Зі слів директорки Мирослави Левко, у закладі намагаються спаровувати уроки фізкультури і ставлять по два одночасно. Коли ж хороша погода, то вчителька везе учнів автомобілем вниз, на «Авангард», де діти переважно тренуються до участі у різноманітних змаганнях. До слова, спортивна команда школи сильна і часто перемагає у змаганнях навіть на обласному рівні. 

На території школи є спортивний майданчик, однак він потребує облаштування. За кошти депутата Володимира Суботовського тут було встановлено велику захисну огорожу, адже поряд знаходиться житловий будинок, і часто діти закидали туди м'ячі, бо відстань дуже маленька. Зараз від Суботовського у школу ще мають довезти сітку на футбольні ворота. 

Однак на спортмайданчику ще потрібно все розрівняти, аби діти могли займатися у безпечних умовах. 

На території майданчика довго стояла напізруйнована споруда, яка теж несла небезпеку, адже непосидючі діти так і норовили туди залізти. Цьогоріч її нарешті майже розібрали. 

ЇДАЛЬНЯ:

Їдальня невелика, але чиста. За кошти місцевого бюджету було закуплено необхідний посуд.

ВБИРАЛЬНІ:

Вбиральні у гімназії теж чисті та комфортні. Є умивальники для миття рук. Кабінки розділені між собою. За кошти міського бюджету були придбані нові унітази, покладено плитку та вмонтовані двері у кабінках.

У школи є дві нагальні потреби: вищезгаданий спортмайданчик і дах. Цього року його підлатали, але дуже потрібно, аби тут капітально змінили покриття, адже від цього залежить комфорт учнів.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024