Хто всі ці люди: депутати Закарпатської обласної ради від партії «Батьківщина»

15 Листопада 2020, 14:00
7283

На місцевих виборах від політичної партії «Батьківщина» до Закарпатської обласної ради пройшло восьмеро представників: Олександр Кеменяш, Мирослава Ливч, Георгій Горват, Юрій Гуледза,  Василь Крулько, Андрій Андріїв, Іван Дуран та Андрій Шекета

Партія набрала 42 432 голосів, отримавши 12.61% від загального складу ради.

Видання Район.Свалява зібрало відкриту інформацію про представників цієї політичної сили, які стануть депутатами обласної ради.

Кеменяш Олексaндр Михaйлович

2

Кеменяш Олександр Михайлович народився 25 жовтня 1965 року в місті Свалява Закарпатської області, де й проживає до сьогодні. Батько працював водієм далеких рейсів, а мама – вчителькою початкових класів сільської школи.

Навчався у Свалявській середній школі № 1. Ще підлітком у вільний від навчання час підробляв вантажником на місцевому лісокомбінаті. У старших класах під час канікул разом із земляками виїздив на заробітки до східних областей України та до Росії. Після закінчення школи працював транспортувальником лісохімкомбінату, слюсарем Лужанського заводоуправління мінеральних вод. Пройшовши службу у лавах Збройних Сил у складі десантно-штурмової бригади, по організаційному набору відправився до Росії, де шість років працював водієм-лісозаготівельником Моломського ліспромгоспу об’єднання «Кіровліспром».

Повернувшись додому на Закарпаття став одним з засновників малого приватного бізнесу на Свалявщині та керував діяльністю низки малих приватних підприємств.

З 1999 по 2001 роки був Головою координаційної ради малого приватного підприємства «Алекс», яке одним з перших в Україні почало розливати мінеральну воду у поліетиленову тару. У 2002 р. став Головою правління ЗАТ «Алекс».

Отримав вищу освіту за спеціальністю «Фінанси» у Київському національному торговельно-економічному університеті. У 2010 році закінчив магістратуру Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «Адміністративний менеджмент».

У 1998 році став депутатом Закарпатської обласної ради народних депутатів 3-го скликання від Свалявського району.

В 2002 році вперше обраний народним депутатом України по мажоритарному округу № 73 (Свалявський, Іршавський та частина Виноградівського району Закарпатської області). У 2006 р. удруге став народним депутатом України, цього разу за списком БЮТ.

Більше 10-ти років працював у комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Член партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». З вересня 2006 р. очолює Закарпатську обласну партійну організацію.

У 2002 році заснував Благодійний фонд Олександра Кеменяша «Благодар», основними напрямками роботи якого було визначено надання матеріальної допомоги громадянам на лікування, навчання, підтримка талановитої молоді та малозабезпечених родин, сприяння розвиткові спортивних та культосвітніх організацій, а також надання правового захисту тим, хто цього потребує.

Станом на сьогодні є фізичною особою-підприємцем.

Сторінка у соцмережі

 

Ливч Мирослaвa Михaйлівнa

1

 

Народилася 10 серпня 1981 року в селі Тибава Свалявського району, де й проживає.        

У 1999 році закінчила Свалявський технічний коледж за спеціальністю «Економіка підприємства» по кваліфікації економіст з планування, а у 2001 році – Український державний університет харчових технологій за спеціальністю «Економіка підприємства» по кваліфікації спеціаліст з економіки і права.               .

Трудову діяльність розпочала з серпня 1999 року бухгалтеркою КСГП «Правда», з квітня 2000 року – бухгалтеркою ТОВ «Тибава», а з квітня 2002 року – директоркою ТОВ «Тибава».

З лютого 2008 року по листопад 2015 року є фізичною особою-підприємцем.

 
З 2002 року і по теперішній час була членкинею виконкому Тибавської сільської ради. Є головою Свалявської районної ради.

Заміжня, виховує сина.

Сторінка у соцмережі.

 

Горвaт Георгій Aндрійович

1

 

Народився 06 травня 1983 року. Проживає у місті Мукачево.

Працює директором Державного підприємства «Диспетчерська служба пасажирських перевезень» Мукачівської РДА. Є членом постійної комісії з питань промисловості, транспорту, торгівлі та підприємництва Мукачівської районної ради. Також був депутатом Мукачівської райради.

У 2016 році Георгія Горвата нагороджено високою нагородою православної церкви – орденом святителя Димитрія.

Одружений, виховує сина Андрія і доньку Дарину.

Сторінка у соцмережі.

 

Гуледзa Юрій Дмитрович

Народився 17 жовтня 1972 року в смт Воловець. Проживає у селі Павшино Мукачівського району Закарпатської області.

Закінчив Київський національний університет харчових технологій.

З 1988 по 1990 роки працював у пожежній службі газокомпресорної станції смт Воловець. З 1992 року  займається підприємницькою діяльністю.

Був помiчником у народного депутата Михайла Ланьо. Також був заступником голови Постійної комісії з питань екології та використання природних ресурсів.

 

Крулько Вaсиль Івaнович

Народився 17 грудня 1985. Проживає у місті Київ.

Очолював департамент Державного земельного кадастру Держгеокадастру та Голосіївську районну організацію ВО «Батьківщина». Був заступником голови Всеукраїнської громадської організації «Ліга народних адвокатів».

Також був помiчником у народних депутатів Лева Глухівського та Миколи Кульчинського, які представляли Блок Віктора Ющенка «Наша Україна».

На місцевих виборах 2015 року безуспішно балотувався до Київради.

Є братом одіозного народного депутата від «Батьківщини», фігуранта антикорупційних розслідувань Івана Крулька. До слова, сам Василь Крулько теж фігурував у скандалах, пов’язаних із землею та нерухомістю.

Одружений, виховує сина Назара.

Сторінка в соцмережі

 

Aндріїв Aндрій Євстaхович

Народився 15 квітня 1968 року у селі  Конюхів Стрийського району Львівської області, хоча в офіційних даних фігурує місто Стрий.  Проживає в Ужгороді.

 Закінчив Одеський інститут харчової промисловості ім. М. Ломоносова. За фахом – інженер-технолог.

У 1990-1997 роках працював майстром цеху на Ужгородському м’ясокомбінаті. З 1999 року є приватним підприємцем. Створив фірму «Євротек» з продажу сучасної побутової та електронної техніки іноземного виробництва. Сьогодні мережа магазинів „Євротек“ діє по всій Україні

З 2012 року – голова спостережної ради Ужгородського АТП-12107.

З 2014 року – президент футбольного клубу ФК «Ужгород».

Обирався депутатом Закарпатської обласної ради п’ятого та шостого скликання

Одружений, виховує доньку Тетяну та сина Володимира.

Сторінка в соцмережі

 

Дурaн Івaн Петрович

Народився 21 червня 1971 року у селі Щасливе на Мукачівщині. Проживає в Ужгороді.

Має дві вищі освіти: у 1995 році закінчив Львівську комерційну академію за спеціальністю економіка підприємства, у 2008-му в Ужгородському Національному університеті здобув фах юриста. Впродовж дванадцяти років працював в органах Служби Безпеки України.  До призначення очолював Федерацію футболу Закарпаття. Цей пост йому передав ексочільник організації Михайло Ланьо, який тоді пішов на підвищення у ФФУ.

Був першим заступником голови Закарпатської ОДА і тимчасово виконував обов’язки очільника Закарпатської облдержадміністрації з 11 червня по 15 липня 2019 року.

Фігурував у скандалі, коли у 2017 році  задекларував 400 тисяч євро, а нерухомість записав на тестя і тещу.

Одружений. Виховує сина Володимира і доньку Яну.

 

Шекетa Aндрій Aндрійович

Народився 4 травня 1983 року. Проживає у селі Майдан Міжірського району Закарпатської області.  

Вивчав історію в Ужгородському національному університеті.

Очолював виконавчий секретаріат у ВМГО «Батьківшина молода» та Міжгірську райдержадміністрацію.

Був головою Ради Старійшин у Фундації Реіональних Ініціатив. Донедавна займав посаду директора ТОВ «Біотехнік енергія», а зараз є заступником директора ТОВ «Еко Вольт».

Член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Працював помічником нардепа Андрія Шевченка.

Одружений.

Сторінка у соцмережі

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024