«Коли, як не зараз»: свалявська кондитерка Юлія Комарь (Штецо) про відкриття бренду солодкої випічки «KVITKOVA»

01 Лютого 2023, 12:01
«Коли, як не зараз»: свалявська кондитерка Юлія Комарь (Штецо) про відкриття бренду солодкої випічки «KVITKOVA» 3380
«Коли, як не зараз»: свалявська кондитерка Юлія Комарь (Штецо) про відкриття бренду солодкої випічки «KVITKOVA»

У Сваляві з'явився новий бренд солодкої випічки під назвою «KVITKOVA», авторкою та засновницею якого є місцева кондитерка Юлія Комарь (Штецо). Дівчина йшла до цього кроку понад 10 років, та випекла не один смаколик, аби розпочати власну справу. 

Свалявчанка обожнює дітей і, працюючи у місцевому закладі освіти вчителем фізкультури, після роботи весь вільний час приділяє випічці. 

Але, як то кажуть, настав той час коли потрібно відкривати щось нове у своєму житті. Реалізовувати свої здібності у власній справі. І тут на допомогу їй прийшов чоловік, який підтримав ідею створення першої авторської випічки «KVITKOVA». 

Ми поспілкувалися з Юлією, аби дізнатися більше про її новий етап у житті, підтримку чоловіка, роботу у кав'ярні та багато іншого.

Юліє, розкажи нашим читачам, як довго зароджувалась у тобі ідея «Квіткової» та що, власне, спонукало відкрити у такий важкий для країни час власну справу?

– Десять років тому я і подумати не могла, де я буду і чим займатимусь тепер. До цього моменту я сім років пропрацювала у кав'ярні, де навчилась робити те, що люблю. Мій колишній шеф Веніамін заклав у мені розуміння, що треба робити насамперед будь-яку справу так, ніби ти робиш це для себе і обов'язково з любов'ю. Тоді, як помітила, дійсно все виходить добре. Далі, завершила роботу у кав'ярні й почала потихеньку працювати на себе. Але мало хто знає, що за освітою я - вчителька фізичного виховання. То ж з вересня 2022 року вирішила піти працювати у Свалявську гімназію за фахом.

Твоя основна робота не заважала працювати з випічкою?

– Не скажу. Дітей я просто обожнюю, а вони мене, тож працювати там одне задоволення. Але кожного дня після школи біжу додому у надії, що світло ще не вимкнули, і починаю працю свого серця – випікаю різні смаколики на замовлення.

Як наважилась відкрити власну справу? 

– Просто з часом розуміла, що простору і місця мені стає все менше, менше і менше. І я точно хочу шось відкрити своє, де буде багато простору творити і витворяти.

Як відреагував твій чоловік на таку ініціативу? 

– Це цікава історія. Літом вийшла заміж і отримала велике благословіня від свого чоловіка. Коля – це людина, яка на першому місці у мому серці і житті. Що б я не задумала собі, він завжди намагається втілити мій задум в реальність. Відтак, разом почали думати, багато обговорювати, багато ідей почали прокручувати...

Не було страху розпочинати власну справу, адже аварійні відключення світла, війна, зараз позначаються на бізнесі...

– Чесно? Я вагалася на відкриття, бо думала, що зараз не час, відключення світла, а раптом «не піде» або ще шось таке... Але коли як не тепер? Хто знає, що буде в майбутньому... Ми ніколи не будемо знати цього, поки не спробуємо. І так ми застібнули шоломи з чоловіком і почали працювати. А для того, щоб наш бізнес працював безперебійно – придбали генератор.

Секрет чи сенс ти заклала у назву «KVITKOVA»?

– Завжди мріяла мати кав'ярню, в якій би продавалися квіти, але то, мабуть, з часом... До цього моменту назвала себе так в Інстаграмі, а далі думала: хай поки буде, а потім зміню... Але люди так звикли до мого нікнейму, що зараз мене називають вже квіткова, а не Юля. Вирішила так і залишити назву для власної продукції.

Де можна придбати твої солодощі?

– Цієї п'ятниці, 3 лютого, у нас буде відкриття одноіменної кав'ярні на місці колишнього «фриштика». Проект над, який ми трудимося вже другий тиждень поспіль. Там завжди продаватиметься моя свіжа випічка від бренду «KVITKOVA». 

Хочеться подякувати всім, хто у мене вірив: чоловікові, друзям, які мені допомагали, а особливо Богу, який є джерелом моєї стабільності.

За матеріалами інтернет-видання Район.Свалява.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024