Свалявчанка вишила бісером оригінальну карту України. ВІДЕО

16 Січня 2023, 15:29
Свалявчанка вишила бісером оригінальну карту України. ВІДЕО 2996
Свалявчанка вишила бісером оригінальну карту України. ВІДЕО

Зінаїда Чубірка, мешканка міста Свалява, представила оригінальну карту України, кожна область якої представлена своїм гербом, вишитим з бісеру. 

Ідея створити патріотичну вишивку в жінки виникла спонтанно ще у червні минулого року. Відтак придбала за свій кошт схему та бісер для творчого процесу, чим долучилася для допомоги ЗСУ – розробники спрямовують частину коштів для підтримки захисників держави. 

«Я випадково побачила в інтернеті, що одна з фірм Львова здійснила розробку карт України на кожну область. Так, як вишивати бісером я завжди полюбляю у вільний час, вирішила створити для Закарпаття теж однойменну карту, особливо у час патріотичної свідомості кожного українця», –  розповідає пані Зінаїда. 

Вишивальниця зізнається, легко не було, важка тканина полотна далася взнаки, подеколи й бісер розсипався. Вишивала герби по черзі, розпочавши із Закарпатської області. На кожен регіон спершу витрачала по два-три дні, останні герби вдалося доробити максимально швидко – по одному за вечір.  

«Чесно, вишивала не щодня – робила перерви у вихідні і свята, також вимкнення світла ускладнили процес. Однак результат мене радує – готову вишиту з бісеру карту дарую Свалявському ЗЗСО №1, де навчаються двоє моїх дітей. Хотіла, щоби така краса була саме в нас у Сваляві», – з усмішкою каже Зінаїда Чубірка. 

Директорка місцевої школи імені Масарика Клара Стегура подякувала за цінний авторський дарунок із надією, що вишита картина обов’язково нестиме учням, вчителям та відвідувачам шкільного закладу патріотичний настрій. 

«Наша школа радо прийняла надзвичайно цінний подарунок – не тільки за своєю змістовністю, а ще й тим, що його зробила мама, діти якої вчаться у школі. Пані Зінаїда ще у вересні розповідала про намір зробити таку карту, і відчутно, що у цей витвір мистецтва вона вклала свої душу та щирість. Патріотична вишивка матиме не тільки виховну мету, а й пізнавальну,  наукову та розвиваючу й прослужить мабуть не одному поколінню наших вихованців», –  зі словами вдячності прокоментувала очільниця навчального закладу. 

Побачити вишиту карту можуть усі охочі, завітавши до холу школи. 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024