«Завжди допомагав всім!», – спогади побратима про загиблого свалявчанина Віталія Гавриша

15 Травня 2022, 19:04
На фото: загиблий герой Віталій Гавриш 2146
На фото: загиблий герой Віталій Гавриш

Як ми повідомляли раніше, 12 травня у бою з російським окупантом загинув житель Свалявщини Віталій Гавриш. Інтернет-видання Район.Свалява зібрало спогади побратима та друга нашого героя Максима Андрійчука, з яким полеглий воїн дружив ще з дитинства, а відтак потрапив і на війну:

Віталік завжди допомагав всім! Завжди підтримував у екоакціях, які проводились на території Свалявщини та поза її межами. Ми роками разом ходили з нашими друзями, збираючи сміття по річках і горах. 

Він віддавав останню копійку людям, яких навіть і не дуже знав чи товаришував з ними. 

Він допомагав тваринам: собакам, котам, косулям і т. д. Доглядав за своєю 87-річною бабусею та вуйком, який самостійно не зміг себе обслуговувати.

Мама Віталіка померла від онкології. 

Вітчим його живе в Словаччині, й Віталік його дуже любив і також йому допомагав, бо той без ніг. Аварія, якщо добре пам'ятаю. Має Віталік сестру Євгенію, якій також завжди допомагав і любив її понад усе.

Родини Віталік не створив. Він прожив своє життя, допомагаючи всім, а про себе не турбувався ніколи.

Моя сестра Марина пообіцяла мені, що допоможе з юридичними «волокітами», щоб його сестра отримала грошову компенсацію. Фінансово його сестрі ми поможемо з друзями. Кошти вже вислав, щоб їй передали, бо коли буде та компенсація, хто знає, а кошти потрібні на поховання вже. Тіло Віталіка з передової вже забрали, хоча це було дуже ризиковано, але завдяки його другу Михайлу з Драчина та Іллі з Сваляви, це стало можливим, хоч і було дуже ризиковано.

Хочеться, щоб на честь мого друга Віталіка назвали одну з вулиць, які будуть декомунізовані. 

Він однозначно заслужив, бо все своє життя робив добро для інших.  І, до речі, Віталік мав одну ногу коротшу за іншу після операції, вона завжди йому боліла, та ще багато інших хвороб, які не давали йому спокою. Попри це все, пішов добровольцем, хоч міг і не йти. Ми всі його просили не робити цього, і сестра в тому числі. 

Та ні... фіг його мош було відмовити...

Герої не вмирають! Слава Герою! 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024