Як свалявчани святкували Водохреща на річці Латориця

19 Січня 2022, 19:12
Фото з місця події 3582
Фото з місця події

Традиційно, щороку християни Східного обряду святкують Хрещення Господнє. Особливість цього свята полягає у великому чині освячення води, яка в цей день володіє особливими властивостями та, на думку багатьох, здатна навіть зцілювати від важких хвороб.

Цьогоріч 19 січня парафіяни храму на Честь Всіх Святих Української Православної Церкви прибули до річки Латориця, аби взяти участь в освяченні води та пірнути в оболонку.

«Вода, яку ми сьогодні освячуємо, має особливу силу і, зазвичай, ніколи не приносила шкоди тим, хто наважився скупатися в це свято. Але разом з тим варто пам'ятати, що вода не змиває гріхи. Гріхи прощаються на сповіді та через причастя. Зазначаю також, що все повинно робитися з вірою та молитвою, тоді і сила хрещенської води проявиться», - закликав настоятель храму протоієрей Роман Колєрніков.

На березі річки зібралося багато молоді, місцевих жителів, а також туристів, які не знехтували нагодою окунутися у воду в свято Хрещення Господнього.

Під час проведення чину освячення води, за технікою безпеки слідкували патруль поліції та «надзвичайники», а на тих, хто вийшов з холодної води, вже чекав розведений вогонь, біля якого всі охочі могли зігрітися та випити теплого чаю. 

Більше емоцій - на світлинах від Інтернет-видання Район.Свалява:

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024