Чим відзначилась Свалявщина у 2021: топ позитивних новин року

12 Січня 2022, 18:04
Фото з відкритих джерел 1348
Фото з відкритих джерел

Відомий свалявчанин удостоєний ордена «Августина Волошина». За вияв високого патріотизму, участь в українських національно-визвольних змаганнях кінця 80-х – початку 90-х рр. ХХ століття, особистий внесок у відновлення державної незалежності України та з нагоди Славного ювілею – 70-річчя, Преосвященніший владика Віктор Бедь удостоїв Михайла Івановича Турка високої нагороди – ордена «Августина Волошина» І ступеня.

Немає опису світлини.

Вперше в історії району: свалявчанка увійшла в десятку найсильніших спортсменів України. Юніорка Світлана Товт отримала звання майстра спорту України до 55 кг серед юніорів. Тим самим вона увійшла в історію Свалявщини, адже до цього моменту серед дівчат ніхто не отримував подібного звання. У своїй категорії Світлана також увійшла в десятку найсильніших спортсменів України. 

У Сваляві з'явився прес для пресування пластику та макулатури. Вартість обладнання становить 77 тис. грн. 

На зображенні може бути: у приміщенні

Співачка зі Свалявщини презентувала новий музичний сингл. Наша землячка та виконавиця SHAYRI (Вікторія Бобаль) презентувала в столиці свій черговий сингл під назвою «МАЯМІ»

Свалявчанин увійшов у десятку кращих спортсменів України з важкої атлетики. Денис Чонка вперше виконав норматив кандидата в майстри спорту і увійшов в десятку кращих спортсменів, посівши восьму сходинку на чемпіонаті України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років в Чернігові.

Свалявська футбольна команда зайняла перше місце з футболу на всеукраїнському турнірі. Юніори з футбольної команди ФК «Свалява 2010» взяли участь у всеукраїнському турнірі з футболу Leo cup 2021 Silver liga, де за результатами гри зайняли перше місце. Також в номінації «Найкращий тренер» був обраний наставник команди Іван Грубінка.


Свалявська волейбольна команда стала чемпіоном Закарпатській області.

Учні та майстри Свалявського будівельного ліцею облагородили частину однієї з вулиць Сваляви, скомплектувавши для міста лавочки для відпочинку. Оцінити старання майстрів можна, завітавши на вулицю Головну.

Свалявчанин увійшов у десятку кращих студентів-зварювальників України. У квітні 2021 року відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійно-технічної освіти з професії «Електрогазозварник». З 25 учасників учень групи №8 Свалявського професійного будівельного ліцею Арсен Іванчов посів дев’яте місце, ввійшовши в десятку кращих зварників.

Свалявчанку нагородили орденом «Берегиня України». 15 травня, в стінах Верховної Ради України дівчину родом з села Неліпино Марію Легезу нагородили орденом «Берегиня України». Ця нагорода присуджується під патронатом першого та другого Президентів України за активну громадську позицію, вагомий внесок у забезпечення розвитку і процвітання держави.

Свалявські депутати скасували скандальне рішення виконкому про зменшення кількості учнів у школі мистецтв. Депутати Свалявської міської ради підтримали проєкт рішення Андрія Гуледзи щодо скасування рішення виконкому про зменшення кількості учнів у Свалявській школі мистецтв. Нагадаємо, що ситуація з мистецькою школою набула резонансу після засідання виконавчого комітету Свалявської міської ради, що відбулося 15 червня. Згідно з рішенням виконкому, було визначено, що у закладі може навчатися 400 учнів замість 720-ти. Попри небажання тодішнього міського голови Юрія Григи, депутати міськради все ж таки скасували рішення виконкому і кількість учнів збереглась.

Свалявські депутати скасували скандальне рішення виконкому про зменшення кількості учнів у школі мистецтв

Юна свалявчанка зайняла призове місце в обласному мистецькому конкурсі «‎Легенди Карпат». Конкурс проводився у трьох номінаціях: «Графіка», «Живопис», «Скульптура, ДПМ», де юна свалявчанка Каріна Михальчук посіла друге місце в номінації «Живопис».

Свалявські спортсмени отримуватимуть спонсорську допомогу від місцевого підприємства

Свалявські спортсмени отримуватимуть спонсорську допомогу від місцевого підприємства. Юні свалявські спортсмени будуть отримувати допомогу від місцевого підприємства. Депутат Закарпатської обласної ради Володимир Суботовський зустрівся з головою ГО «Дитячо-юнацьке спортивне товариство «Сокіл» Євгеном Ковальчуком та Мирославом Ловгою, татом юного свалявського чемпіона з настільного тенісу Михайла Ловги. На зустрічі було вирішено, що ТзОВ «Аква Поляна» буде щомісячно фінансово допомагати юним боксерам ГО «ДЮСТ «СОКІЛ» та тенісисту.

Роберт Гегедош

Свалявський футболіст став найкращим гравцем Першої ліги України. Редакція UA-Футбол визнала закарпатця Роберта Гегедоша кращим гравцем Першої ліги України сезону з футболу сезону 2020/2021.

Свалявський народний ансамбль відзначив 30-річний ювілей. Народний вокальний ансамбль «Чарівниця» не лише відзначив День народження, а й підтвердив звання «Народний аматорський колектив». 

Бруківка

Один з депутатів Свалявської міської ради за власний рахунок поклав бруківку. Депутат Свалявської міської ради від партії «Слуга Народу» Олександр Салій з власної ініціативи та за власні кошти поклав частину бруківки перед переїздом. Бруківка оздоблена водовідтіком, тому водії можуть не турбуватися, що під час дощу вода збиратиметься на цій частині дороги. 

На зображенні може бути: особа, дитина, сидить, стоїть та у приміщенні

Депутати Свалявської міськради виділили кошти на лікування маленької свалявчанки. Обранці громади виділили кошти для маленької Марійки Татач зі Сваляви, яка потребує дороговартісного лікування. На восьмій сесії Свалявської міської ради, враховуючи «Програму соціального забезпечення  та соціального захисту населення «Турбота», було прийняте рішення було вирішено виділити одноразову матеріальну допомогу Татач Тетяні на лікування доньці в розмірі 75 тисяч гривень. 

dp-konkurs

У Свалявському центральному парку облаштували спортивний майданчик. У центральному парку імені І. Франка частково оновлено спортивний майданчик. Майданчик обладнано за програмою президента «Здорова Україна» метою якої є досягнення довшої тривалості життя українців.

На Свалявщині презентували оригінальний проєкт «Дорога вина та смаку Закарпаття», який став основою однойменного етногастрономічного фестивалю. Захід відбувся 10 серпня у селі Солочин, неподалік Сваляви.

На Свалявщині відкрили статую Божої матері

На Свалявщині відкрили парафіяльний пам'ятник Пресвятій Богородиці. У День Преображення Господнього, прихожани греко-католицької парафії Христа Царя села Оленьово отримали гарний подарунок — парафіяльний пам'ятник Пресвятій Богородиці. Зі слів настоятеля Георгія Хвасти, такий дарунок парафіянам зробили меценат, депутат Закарпатської обласної ради Володимир Суботовський та підприємець Микола Козар. 

Фото ілюстративне

На Свалявщині офіційно зареєстрували завод з переробки відходів. У селі Сусково, що на Свалявщині, побудують перший на Закарпатті сміттєпереробний завод. Єдиний в Україні завод, який буде побудовано за сучасними, новітніми і екологічно безпечними технологіями працюватиме саме на території Полянської громади.

Дві школи Сваляви потрапили у десятку кращих навчальних закладів області. Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено рейтинг загальноосвітніх шкіл Закарпатської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2021 року. Так до списку кращих потрапили Свалявська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 та Свалявський ЗСО №4 з поглибленим вивченням окремих предметів.

Фото з відкритих джерел

Заслуженому лікарю присвоїли звання «Почесний громадянин міста Свалява». 31 серпня, члени виконкому Свалявської міськради, підтримали клопотання КНП «Свалявська міська лікарня» про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Свалява» заслуженому лікарю України Скрипу Василю.

На зображенні може бути: 1 особа, сидить та у приміщенні

Свалявському активісту та журналісту присвоїли звання «Почесний громадянин міста». На черговому засіданні сесії Свалявської міської ради, що відбулась 17 вересня, депутати одноголосно прийняли рішення щодо присвоєння члену Національної спілки журналістів України, голові Громадської організації «Правозахист – Україна» Василю Шетелі звання «Почесний громадянин міста Свалява».

Фото з місця події

Свалявчанка взяла участь в конкурсі Міс Україна. Жителька села Неліпино Аніта Дмитровська взяла участь у відборі конкурсу краси Міс Україна 2021.

Свалявська громада отримала безкоштовну картосхему. Свалявська громада може вільно завантажити картосхему своєї території. Це стало можливим завдяки ініціативі Мінрегіону та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

На фото: Катерина Бігар

Свалявська вчителька увійшла в п'ятірку фіналістів серед найкращих педагогів України. Свалявчанка Катерина Бігар увійшла в п'ятірку найкращих педагогів України за версією цьогорічної премії «Global Teacher Prize Ukraine»

Навчальні заклади Плоского та Неліпина отримали шкільні автобуси.

Фото з місця події

Свалявська автостанція відкрила міжнародну кассу. З 29 вересня АС «Свалява» офіційно виконує міжнародні рейси до країни Євросоюзу. Кожен охочий має можливість здійснити перевезення на комфортному та сучасному автобусі до Праги.

Лісову галузь Закарпаття очолила уродженка Сваляви

Лісову галузь Закарпаття очолила уродженка Сваляви. Лісову галузь Закарпаття очолила уродженка Сваляви Вікторія Білоусова. До цього жінка обіймала посаду заступника директора лісового господарства.

Фото з місця події

На Свалявщині завершили будівництво нових корпусів школи. Завдяки президентській ініціативі Володимира Зеленського «Велике будівництво» в області реалізувати черговий проєкт-довгобуд у селі Неліпино.

На Свалявщині відкрили нову сучасну амбулаторію. З вересня цього року в Голубиному успішно функціонує новозбудована амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Фото з місця події

Свалявська кондитерська презентувала власну продукцію у Франції. Засновники кондитерської «Mirella» першими з українців взяли участь в престижній інтернаціональній гастрономічній ярмарці «Foire de Dijon». Знаковим є те, що із Закарпаття на цю важливу подію поїхало всього двоє представників, в числі яких і «Mirella», що вказує на високу якість продукції, яку виготовляють у нашому місті.

Свалявська міська поліклініка придбала нове обладнання

Свалявська міська поліклініка придбала нове обладнання. Комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Свалявської міської ради отримало нове обладнання, яке дасть змогу не лише покращити якість послуг для пацієнтів, а й суттєво зекономити витрати. Завдяки новому гематологічному і сечовому аналізатору хворі можуть здавати аналізи та отримувати результати прямо у закладі.

У Сваляви з'явився власний оригінальний календар. Відомий закарпатський художник Віталій Дорош презентував перший «Свалявський календар», в якому представив 12 ілюстрованих робіт з різних історичних місць рідного міста. 

Еco friendly by «Tatjana_kiss»

Свалявчанка презентувала одяг власного еко-бренду. Еco friendly by «Tatjana_kiss» – це невимушений, вільний і гармонійний образ, у якому присутні як жіночі, так і чоловічі моделі. Як розповідає дизайнерка Тетяна Прожегач, комплект з чоловічої сорочки та жіночої сукні виготовлений виключно з натуральної бавовни без жодного елементу синтетики. 

Фото з місця події

У Сваляві 21 вересня відбувся чи не найбільший благодійний ярмарок під назвою «Естафета добра», який коли-небудь організовували у місті. В цей день майже півгромади об'єдналось задля того, аби допомогти зібрати кошти на лікування Павлику Мотичці та Марійці Татач. Об'єднавши всі зусилля та завдячуючи кожному, хто долучився допомогти, вдалося зібрати чималу суму – більше 100 тисяч гривень…

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024