Зайчики, лисички та Снігові королеви: ким були свалявські депутати на Новорічних ранках

02 Січня 2022, 12:15
Зайчики, лисички та Снігові королеви: ким були свалявські депутати на Новорічних ранках 1913
Зайчики, лисички та Снігові королеви: ким були свалявські депутати на Новорічних ранках

Новорічні свята – це не лише період пошуку найкреативніших і бажаних подарунків для рідних та близьких людей, драйвових корпоративів, чепурних селфі у «сторіз» на фоні пухнастої ялинки та красномовних побажань. Новий рік – найкращий час для проведення тематичних дитячих ранків, під час яких наймиліші у світі синочки й донечки, братики й сестрички, або й просто сусідські чи знайомі дітки не тільки з радістю демонструють оточуючим увесь потенціал свого акторського музичного чи хореографічного таланту, а й створюють незабутню палітру своїх теплих та щирих спогадів. 

У переддень Нового року інтернет-видання Район.Свалява поцікавилося у місцевих депутатів, чи пам’ятають вони новорічних персонажів, ролі яких доводилося виконувати на святкових «вогниках» у початковій школі чи дитячому садку. Ми були приємно здивовані, адже опитані народні обранці  люб’язно погодилися на новорічне «бліц-інтерв’ю», а деякі навіть поділилися унікальними архівними фото.

Тож скільки з-посеред представниць прекрасної половини депутатського корпусу Свалявської міської ради було «Снігуроньок» та «Сніжинок», хто запам’ятався друзям у образі хитрющої «Лисиці», кому довелося упродовж новорічного свята попри товариський характер втілювати амплуа непідступної «Снігової Королеви», а також кому із депутатів дісталася роль «Зайчика», грізного «Бурого Ведмедя», а хто був прообразом юного «Нового року» – читайте у ексклюзиві від Район.Свалява.

Іван Кеменяш, фракція «Батьківщина»: 

– В садочку під Новий рік я був Зайчиком, Вовком, Новим роком також був. Щоправда ані віршиків, ані того, куди подів знімки – не пам’ятаю.

Ольга Кошеля, фракція «Батьківщина»: 

– Ой давно це було! Пам’ятаю, що «Снігуронькою» мене вбирали, і хоч фото не збереглося, та уривок одного із віршиків я й досі пам’ятаю:

«Говорят: под Новый год

Что ни пожелается —

Всё всегда произойдёт,

Всё всегда сбывается.

Могут даже у ребят

Сбыться все желания,

Нужно только, говорят,

Приложить старания…».

А от її однопартійка, депутатка Олена Бобаль своїх слів, не пам’ятає, але ділиться, що свого часу теж виступала у ролі онуки Діда Мороза – Снігуронька. На жаль фото у сімейному архіві також не зберглося.

Володимир Чумак «Європейська Солідарність»: 

На одному з новорічних святкувань я був у ролі Бурого Ведмедя. Мабуть тому, що був одним з найбільших за зростом у нашій хлоп’ячій когорті. І хоча через те, що сильно виділявся, був трохи сором’язливим, але грати ведмедя мені подобалося. Я ще й досі усього віршика пам’ятаю:

«Мишка косолапый

По лесу идёт,

Шишки собирает

Песенки поёт.

Вдруг упала шишка.

Прямо мишке в лоб...

Оступился Мишка

И об землю — хлоп!

Засвистел на ветке

Пересмешник дрозд:

– Мишка косолапый

Наступил на хвост!

А за ним вдогонку

Пятеро зайчат:

– Мишка косолапый! —

Из кустов кричат.

Похватил дразнилку

Весь лесной народ.

– Мишка косолапый

По лесу идет!..

Бросился к берлоге

Маленький медведь:

– Чем такие ноги —

Лучше умереть!

Спрятался за шкафом

И ревёт ревмя:

– Мишкой косолапым

Дразнят все меня!

Мама удивилась:

– Глупенький сынок,

Я всегда гордилась

Формой твоих ног.

Я ведь косолапа,

И папа косолап,

Косолапил славно

И дедушка Потап

Мишка косолапый

Стал ужасно горд.

Вымыл с мылом лапы,

Съел медовый торт.

Вышел из барлоги

И как заорёт:

– Мишка косолапый

По лесу идёт!»

Його я навіть своєму сину завжди розказував з особливою гордістю. Дуже позитивний вірш!

Клара Стегура, «Європейська Солідарність»: 

– У школі була Снігуронькою і роль свою пам’ятаю дуже добре, адже, як вихованка вчительської родини, пам’ятати їх була просто таки зобов’язана, і це навіть не обговорювалось. Але там були численні репліки, а не римовані рядки, тому переповідати їх зараз не буду. Фото, збереглося, але архів у родичів, тому продемонструвати його зараз не маю змоги. Може, при нагоді виставлю його у соцмережі. Чудово згадувати дитинство!

Роман Годя, партія «За майбутнє»:

– Будучи малим, я зовсім не боявся сцени, навпаки – завжди отримував значимі за складністю та плановістю ролі. Навіть фото є. Ану вгадайте, хто там у ролі Нового року? (сміється, – авт.). Дякую, Район.Свалява, шо спонукайте відшуковувати такі приємні «раритети». Мої діти від знімку були приголомшені, Найменша донечка з цікавістю роздивлялася не кольоровий знімок.

Роман Годя у ролі
Роман Годя у ролі "Нового року"

 Іван Русин, ОПЗЖ: 

– Я в дитинстві був Зайчиком. І ведучим також був. Слів вже зараз не згадаю та фото знайшов. Зараз здається, ніби це було наче у минулому житті. Дякую Район Свалява за гарний привід згадати дитинство.

Іван Русин у ролі Зайчика
Іван Русин у ролі Зайчика

Іван Русин читає новорічний віршик
Іван Русин читає новорічний віршик

Вікторія Годя з Команди Андрія Балоги також була Снігуронькою, і хоч слів жінка не пам’ятає, проте дитячим фото із інтернет-виданням Район.Свалява жінка поділилася.

Вікторія Годя у ролі Снігуроньки
Вікторія Годя у ролі Снігуроньки

Ольга Бобаль, «Разом Сила»: 

– На Новорічних ранках в садочку я здебільшого була Сніжинкою і  заздрила тим дівчаткам, яким випадало бути лисичками чи білочками. (сміється, – авт.). Напевно, костюми їхні мені подобалися більше, аніж мої. А в школі випадало бути Снігуркою та ведучою свят. Хвилювалася, звичайно, але це мені було тільки в поміч, бо від хвилювання я дуже голосно промовляла тексти і вчителька завжди була всім задоволена . Віршиків не дуже пам'ятаю, а пісенька здається, така: «Білий снігу сніжечку, замети доріжечку...».

Ольга Бобаль у ролі Сніжинки
Ольга Бобаль у ролі Сніжинки

Ольга Бобаль у ролі Сніжинки
Ольга Бобаль у ролі Сніжинки

Ролі зайчиків у новорічних інсценівках свого часу виконували представники партій «Слуга Народу» Андрій Гуледза та «Рідне Закарпаття» Павло Ганинець. Щоправда ані новорічних віршів, ані те, де поділися їхні дитячі знімки чоловіки, на відміну від їхніх колегинь по партіях –Мирослави Скрипинець та Яни Чумаченко, – не пам’ятають.

Яна Чумаченко свого часу була Сніговою Королевою, а в.о. Свалявського міського голови Мирослава Скрипинець – Лисичкою, і на підтвердження своїх слів навіть похвалилися своїми знімками.

Мирослава Скрипинець в ролі Лисички
Мирослава Скрипинець в ролі Лисички

Яна Чумаченко в ролі Снігової Королеви
Яна Чумаченко в ролі Снігової Королеви

Яна Чумаченко в ролі Снігової Королеви
Яна Чумаченко в ролі Снігової Королеви

Роль Сніжинки гордо виконувала і депутатка від партії «Слуга Народу» Маріанна Безвершенко. Віршик не пам'ятає, а от раритетне фото віднайшла:

Маріанна Безвершенко в ролі Сніжинки
Маріанна Безвершенко в ролі Сніжинки

Із фото чи без, депутати на власному прикладі підтвердили: «Одні з найкращих спогадів дитинства трапляються саме під Новий рік». А хто із нашої «добірки» найбільше сподобався вам?  

 Авторка: Наталка СОЛЬВА

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024