Всеукраїнський день бібліотек: які книги читають свалявчани

01 Жовтня 2021, 16:32
Всеукраїнський день бібліотек: які книги читають свалявчани 1485
Всеукраїнський день бібліотек: які книги читають свалявчани

Ще з далекого дитинства ми пам’ятаємо, що книга – це джерело знань, а ті, хто читає, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор. Цінність книг неможливо переоцінити, адже вони примушують нас вмикати свою уяву – ось чому читати роман завжди цікавіше, ніж дивитися його екранізацію.

Навздогін Дня бібліотек. Інтернет-видання Район.Свалява не залишилось осторонь такої події та розпитало свалявчан, які ж твори вони тримають в особистій бібліотеці, яку літературу читають та яка книга справила на них найбільше враження.

Наталія ТИДІР, модель, активістка:

З останніх прочитаних мною книг найбільше вразила «Коли Бог був кроликом». Читається легко, написано з гумором, але насправді дуже глибокий філософський зміст. Вона про безтурботне дитинство і перехід у доросле життя з усіма його труднощами, а також сприйняття світу крізь призму уяви маленької дівчинки.

Ліліта СТЕГУРА, вчителька музичного мистецтва та музична керівниця:

Люблю читати щось цікаве про життєвий і творчий шлях рок музикантів, співаків, барабанщиків. Люблю читати автомобільні журнали. Колись захоплювалась «Анжелікою». На роботі використовую вірші Михайла Турка.

Мирослава СКРИПИНЕЦЬ, секретар Свалявської міської ради:

Айн Ренд «Атлант розправив плечі». Книга про те, наскільки є важливою особиста свобода та свобода бізнесу у період великої кризи. Не зігнутись, не програти в політиці від утисків та згубного режиму. Головна героїня стає до боротьби для того, щоб повернути вільне життя, перемогти і у тому не втратити себе чи навіть все.

Павло ГОНДА, кондитер:

«Читати книги я любив з дитинства.  В основному люблю історичні романи. Перечитав книги Дюма, Ґюґо, Толкієна.  Улюблену книгу вибрати дуже важко.  Але зупинюся на романі Віктора Ґюґо «Собор Паризької Богоматері». Сподобалась книга тим, що собор в романі виступає як окрема дійова особа. Мені дуже жаль головного героя Квазімодо. На жаль, важка доля інклюзивних людей. Автор описав життя тогочасного Парижу. З того часу ніщо не змінилося. Але є надія, що справжнє кохання переборе всі перешкоди»

Тетяна РУСИН, підприємиця:

«Гордість та упередження» Джейн Остін – ця книга написана просто чудово! Цікаві сюжетні повороти і легкий склад речень роблять книгу насолодою для читання. Книга для тих, хто насолоджується культурною мовою в літературі. Насправді зараз для читання мало часу приділяю.

Консуелла ФІЗЕР, викладачка гри на фортепіано:

Мої улюблені книги – це Деніел Кіз «Квіти для Елджернона», «Таємнича історія Біллі Міллігана». Агата Крісті – практично всі її детективи: «Смерть на Нілі», «Тягар любові», «Убивство Роджера Екройда». Наразі книга, яку збираюсь зараз читати, це Філіп Дік «Чи мріють андроїди про електричних овець».

Вікторія ГУЙВАН, волонтерка:

З того, що найбільше вразило – це книга віршів та ілюстрацій художника Віталія Дороша та поета Анатолія Молнара «Баламутикам». Креативні, цікаві, вірші із закарпатським акцентом, і класні запамятовуючі ілюстрації.

Анна СЕГЕДІ, психологиня:

«Серед безлічі прочитаних книг найбільше мене вразив  роман-життєпис «Марія» Уласа Самчука, де розкрито життєву долю української жінки Марії від народження до смерті. 

Головна героїня проживає сирітське дитинство, наймитське життя, перше кохання до Корнія, якого невдовзі забирають у матроси, шлюб з нелюбом Гнатом та втрату рідних діточок. Навіть в той час жінка розуміє, що не хоче жити з людиною, яку не любить і йде до свого коханого Корнія, що повернувся зі служби. Далі життя ніби в неї складається добре: кохана людина поруч, народження діток. Але з часом дітки виростають і їх сім'ї з'являються нові життєві складності. А далі голод 33-х років, занепад і смерть....

Для мене ця книга про те, що наш народ – сильний, працьовитий, незламний, вільний та незалежний. І наша нація має могутній генетичний потенціал. Тільки потрібно завжди вірити у власні сили та прислухатися до себе: чого дійсно ми прагнемо зробити в цьому житті»

Володимир БЕРЕШ, директор Свалявського будинку дитини:

«Люблю читати художню літературу. Раніше улюбленим був жанр фантастика: Роджер Желязни, Олександр Беляєв, Рей Бредбері. Потім захоплювався історичними творами Віктора Суворова «Акваріум», «Контроль», детективами Джеймса Хедлі Чейза і Артура Конан Дойля. Одна з найулюбленіших книг – Булгаківська «Майстер і Маргарита». Захоплює максимально незвичною трактовкою Євангеліє, культовими персонажами і, на мій погляд, одна з найбільш таємничих книг ХХ століття, яку трактують, критикують, цитують уже декілька десятиліть, але популярність свою роман не втрачає»

Роман КОЛЕРНИКОВ, протоієрей УПЦ:

Останнім часом читаю в основному інформативну літературу. А раніше, звичайно, читав класику. Запам'ятався і сподобався письменник Льюіс Керролл і його твори. І, звичайно, настільна книга – це Біблія

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024