Сто тисяч гривень та єдність сердець: як пройшов благодійний ярмарок в Сваляві

23 Вересня 2021, 14:30
Фото з місця події 1657
Фото з місця події

У Сваляві 21 вересня відбувся чи не найбільший благодійний ярмарок під назвою «Естафета добра», який коли-небудь організовували у місті. Сотні лотів, сотні волонтерів, усмішки на обличчі у малечі, а головне – приємні спогади про добрий вчинок. 

В цей день майже півгромади об'єдналось задля того, аби допомогти зібрати кошти на лікування Павлику Мотичці та Марійці Татач.

– Завдячуючи спільній організаторській роботі з Маргаритою Загуменновою, нам вдалося долучити до акції практично всі школи громади. Дітки та вчителі брали активну участь у виготовленні виробів хендмейд та допомагали з їх продажами. Особлива подяка тим бізнесменам, які долучилися до благодійності, а це відомі ресторатори, кондитери, власники кав'ярень. Вони попросили не оголошувати їх імен, але завдячуючи таким добрим людям, в місті зараз зібралося стільки людей, – розповідає одна з волонтерок та співорганізаторка заходу Антоніна Гучкович.

У центрі міста облаштували справжнє свято для діток. Тут був і аквагрим, і майстер-класи з малювання на пряниках, веселі ігри, танці з аніматорами, яскрава фотозона та виступи музикантів-волонтерів.

Об'єднавши всі зусилля та завдячуючи кожному, хто долучився допомогти, вдалося зібрати чималу суму – більше 100 тисяч гривень.

Більшість благодійників просто давали продукцію з проханням «Не афішуйте нас, будь-ласка», але Свалява маленька і всі знають тих, хто завжди допомагає в біді. Дякую дівчатам, які «підбили» на цю справу, а це Катерина Бігар, Антоніна Гучкович, Наталія Гартавел. Ви – прекрасні! Дякую дуже Альоні Говдош-Куштан за оперативне втручання та неймовірну допомогу в роботі зі школами, садочками та «на місці».  Спасибі за допомогу Будинку школяра під чуйним керівництвом Жанни Ярчич. Вдячні Вані Гучковичу за звук, Arzu Salamova за вокал та Сергію Пічкарю за віртуозну гру на скрипці. Наша улюблена Евеліна Хижняк, знаєш, що діти тебе обожнюють. Марія Свято Для Малят, аква-грим – це топ! Вдячні абсолютно всім, хто долучився!, – ділиться одна з організаторок події Маргарита Загуменнова.

Разом ми можемо творити добро і диво, – додає Маргарита.

Ось так буває, коли об'єднуєшся задля єдиної справи – допомогти.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024