Благодійна ярмарка, вулична їжа, художня виставка: як свалявчани відсвяткували день міста

22 Вересня 2021, 17:08
Фото з місця події 2126
Фото з місця події

День святкування міста Сваляви став по-справжньому особливим цього року. Не дивлячись на відсутність святкового концерту та виступів місцевих гуртів самодіяльності з іншими урочистостями, свалявчани згрупувалися заради однієї місії. Допомогти хворим діткам Павлику Мотичці та Марійці Татач з села Стройне.

Саме це стало основною концепцією вчорашнього дня святкування. Бізнесмени, музиканти, місцеві школи та садочки, а також небайдужі Свалявчани згуртувались заради одного, допомогти ближньому. Відтак в центрі міста на «100 метрівці» волонтери облаштували відкриту ярмарку, де були представлені різного роду хендмейди від учнів свалявських шкіл та викладачів, тістечка від місцевих кондитерів, картини, аквагрим для діток, виступ аніматорів, майстер-клас з малювання на пряниках, музикантів та багато іншого. 

Окрім благодійності на жителів міста очікувала виставка художніх робіт від спілки художників «Арт-Свалява» на чолі з головою Віталієм Дорош, який також представив свою унікальну ікону Божої Матері «Свалявська». Читайте також: Відомий свалявський художник презентував унікальну ікону Божої Матері «Свалявська».

У виставці взяли участь роботи таких відомих на Свалявщині художників як Циганин Михайло, Дулішкович Георгій, Дулішкович Павло, Дорош - Майор-Ванда, Дорош Віталій, Попович Іван, Груша Олексій, Мигович Євген, Томазов Павло, Фізер Інна

Привітати ж свалявських художників прийшов і Петро Свалявчик, художник, засновник дитячої студії мистецтв в місті Ужгород.

Бажаючих ближче познайомитись з військовим духом, ветерани спілки АТО на чолі з головою Романом Трубіном, представили локацію для любителів зброї. Бажаючі мали можливість сфотографуватися в справжньому військовому обмундируванні, бронижелеті, касці, побути «справжнім Рембо» та зробити фото на згадку. Також військові демонстрували розкладання та складання автомату, а бажаючі мали можливість спробувати себе в цій справі, що правда під пильним наглядом Романа. 

Для найменших жителів міста в центрі були представлена велика кількість надувних батутів, атракціонів, попкорну та солодкої вати, «пацорок», традиційних солодощів–льодяників, які зазвичай продають в день святкування Різдва Пресвятої Богородиці. А що ще потрібно діткам для щастя в таку прохолодну проте сонячну погоду? 

Дорослих свалявчан тут приваблював запах м'яса, яке готували на відкритому вогні, а це також додало атмосфери святкуванню. Саме тут в центрі міста поблизу Палацу Культури діяла ярмарка відкритої кухні, на якій крім класичного готування шашлику та картоплі, в асортименті був представлений Бограч, який гості міста залюбки куштували та насолоджувались домашніми настоянками від місцевих виноробів. 

Таким День міста 2021 року запам'ятають свалявчани.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024