«В кожного з них своя історія, яка вартує уваги»: свалявські бізнесмени об'єднались задля благодійної місії

07 Вересня 2021, 19:00
Фото з місця події 5459
Фото з місця події

У Сваляві бізнесмени об'єднались заради однієї місії - допомоги та підтримки одиноких людей похилого віку. 

Місію вирішили назвати «Від серця до серця» та в майбутньому планують зареєструвати перший офіційний благодійний фонд на Свалявщині.

Щомісяця в перших числах благодійники закуповують «пакети добра» зі всіма необхідними продовольчими товарами (макарони, каші, борошно, рис, олія) та відвідують одиноких людей на території Свалявської громади.

У майбутньому бізнесмени планують й надалі підтримувати цих людей як фінансово, так і матеріально. Кажуть, що в такий спосіб продовжують справу покійного Василя Райчинця з Поляни, який все життя займався благодійністю.

Авторами ідеї є засновник та керівник ТОВ агенція нерухомості «Інвест рай», позаштатний радник міського голови Юрія Григи – Віктор Райчинець спільно з бізнесменом Черняком Валерієм та уродженцем Сваляви, бізнесменом Іваном Ниткою, який проживає в Портленді (Америка).

– Ідея створити таку місію, зародилась після Нового року, відтак я взяв і зателефонував своєму другові з Америки Нитці Івану, який підтримав мене в починаннях та сказав, що надасть фінансовий супровід зі свого боку. Вже в процесі до нас долучився і місцевий бізнесмен Валерій Черняк. Назустріч нам пішла й соціальна служба, яка зі свого боку надали соціального працівника. Разом з нами він відвідав кожну людину та впевнився в тому, що усі отримали свої подарунки. Також допомогла з місією і міська рада, яка надала транспортний засіб для розвезення продуктів, - розповідає Віктор Райчинець.

Благодійник каже, що за два дні відвідали 67 людей зі Сваляви та Росоші. 

Поки, що ми лише починаємо, попереду на нас чекає нелегкий шлях. Але ми готові допомагати та підтримувати, адже сльози тих людей, незалишать вас байдужими, - розповідає Райчинець.

В кожного з адресатів - своя історія життя і, зазвичай, не найприємніша, адже вони залишились одні. Одна з бабусь зустріла нас словами:

– Проходьте дорогі, я тільки но молилась Богу.

Серед відвіданих людей цікава історія у Поліни Василівни, яка більше 50 років пропрацювала вчителем математики. Наразі жінці 87 років, а вона до сих пір надає уроки, правда приватні. 

Одну з жінок, 91 річну пані Мирославу, ми застали на городі. Не дивлячись на свій вік, жінка ще добре справляється з урожаєм. Каже, що допоки рухаєшся, то живеш.

Таких історій безліч і кожна з них вартує уваги, адже ці люди - обездолені й потребують насамперед не тільки допомоги, а й нашої з вами уваги. Вони можуть бути вашими сусідами чи знайомими. Даруючи їм увагу, ви приносите в їхні домівки надію, що вони комусь потрібні.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024