Максимальний комфорт, природня краса і сучасні технології: чим пишається один з кращих санаторіїв Свалявщини

24 Серпня 2021, 17:25
Максимальний комфорт, природня краса і сучасні технології: чим пишається один з кращих санаторіїв Свалявщини 2403
Максимальний комфорт, природня краса і сучасні технології: чим пишається один з кращих санаторіїв Свалявщини

Останні роки стали провальними для багатьох видів бізнесу. Від пандемії коронавірусу особливо постраждала сфера розваг та відпочинку. Чимало закладів призупинило свою діяльність або ж і взагалі закрилося. Проте є й такі, які не лише вистояли, а й продовжили свою роботу з новими силами. 

Санаторій «Кришталеве джерело», що на Свалявщині, вважається одним із найкращих не лише у Закарпатській області, а й в Україні. Більше того, сюди часто приїздять з-за кордону, адже за показниками комфорту та сервісу заклад не поступається відомим єврропейським курортам. Знаходиться він у зоні бальнеологічного курорту «Поляна», що неподалік містечка Свалява. Побудований у 1984 року, свого часу заклад був основною оздоровницею від місцевого заводу. Після того, як підприємство закрили, санаторій перейшов у приватну власніть, проте уже тоді зазнав занепаду. Зрештою, у 2012 році його власником стало ТОВ «Аква-Поляна», яке й надало оздоровниці друге дихання.

Як розповів директор «Кришталевого джерела» Іван Петрус, перші чотири роки заклад не приймав гостей, адже велись глобальні ремонтні роботи. 

«Ми переробляли абсолютно все. Залишились лише старі стіни. Збивали штукатурку, переробляли всі системи, закуповували нові меблі та обладнання. Був здійснений величезний об'єм робіт для того, аби ми могли бачити заклад таким, яким він є сьогодні. І у 2017 році вже відкрились для відвідувачів», — ділиться спогадами керівник санаторію.

Заклад розрахований на 236 відпочиваючих, для яких створені усі умови як для оздоровлення, так і для активного відпочинку. Хоча у народі побутує міф, що перебування в санаторії — це нудне і пасивне проведення часу, в «Кришталевому джерелі» цю байку руйнують вщент. Ми вирішили самі переконатися, що ж приваблює гостей у цей куточок і рушили туди на екскурсію.

ПРОЖИВАННЯ ТА КОМФОРТ

Уже тільки зайшовши на територію закладу, розумієш, що тут все продумано до найменших дрібниць. Серед різномаїття зелених насаджень та клумб розташовані сектори для різного виду відпочинку: пошановувачі спокою і тиші лежать на лежаках, читають або ж дрімають у затінку, а активні гості плещуться у басейні або ж займають спортивні майданчики.

На рецепції прибувших зустрічає привітна адміністраторка, яка детально розповідає новим гостям про умови проживання і паралельно відповідає на численні запитання уже заселених відпочиваючих. 

ПІдніматись на поверхи можна сходами, а можна сучасним ліфтом. На вході стоїть кулер з водою, лежать парасольки на випадок негоди і вказівники, щоб не заблукати. 

На час карантину в санаторії запроваджено відповідні додаткові протиепідемічні заходи, тому тут ви не побачите натовпу людей, а увесь персонал суворо дотримується усіх карантинних норм. 

Як розповідає керівниця готелю Аліна Кробинець, для гостей є десять типів номерів, в яких є все необхідне для якісного відпочинку: комфортні ліжка, телевізор, міні-бар, холодильник, якісні меблі, халати та рушники, свіжжовипрасована постільна білизна... 

Цінні речі гості можуть лишити у сейфі, який теж присутній у кожному номері. Щодо чистоти, то тут вона ідеальна, адже покоївки та прибиральниці ретельно стежать за кожним куточком. 

«Заселення в готель розпочинається з 00.00. Тобто навіть якщо ви приїдете нічним потягом чи затримаєтесь у дорозі, вас тут радо приймуть незалежно від часу доби», — запевняє керуюча готелем Аліна Кробинець. 

Більшість номерів — з балконами, що для цієї місцини важливо, адже природа настільки прекрасна, що варто сюди їхати хоча б для того, аби посидіти ввечері на свіжому повітрі та посмакувати ароматною кавою, насолоджуючись навколишньою красою.

ЛІКУВАННЯ

Основний лікувальний профіль санаторію «Кришталеве джерело»  – захворювання органів травлення, ендокринної, сечостатевої систем та порушення обміну речовин. Однак завдяки висококваліфікованим кадрам та чудовій матеріально-технічній базі, якій можуть позаздрити багато лікарень, сюди їдуть лікувати супутні захворювання серцево-судинної, дихальної, імунної  систем та опорно-рухового апарату. Крім цього з настанням пандемії коронавірусу в санаторії розробили спеціальну програму по реабілітації після перенесеної коронавірусної хвороби для полегшення постковідного синдрому.

 Для кожного гостя підбирають індивідуальну програму лікування чи реабілітації. Перш ніж приступити до лікування, кожен відвідувач проходить ретельне обстеження у провідних спеціалістів. Санаторій пишається високоякісною діагностикою та власною лабораторією, що дає можливість отримати результати обстежень швидко і якісно. 

Окрім захворювань шлунково-кишкового тракту тут прекрасно лікують захворювання ендокринної системи, розлади харчування та порушення обміну речовин, цукровий діабет 2-го типу, подагру, захворювання кістково – м’язової системи та сполучної тканини, захворювання органів дихання.

«Ми приклали багато зусиль, аби у нашому санаторії було найбільш чітке та якісне лікування гостей. А для цього необхідна гарна діагностична база. Тому наші спеціалісти забезпечені найкращими засобами діагностики. А незабаром ми отримаємо новий апарат УЗД, рівню якого немає у всій області», — з гордістю розповідає керівник санаторію Іван Петрус. 

Зі слів очільника, у закладі навіть є хірургічний кабінет на випадок, якщо у когось із гостей виникнуть проблеми із травмами,а деж взимку сюди приїздить багато охочих покататися на лижах, а влітку можна травмуватися при походах в гори.

РІзноманіття процедур, які приведуть ваш організм до ладу просто вражає. За санаторний курс перебування у «Кришталевому джерелі» ви можете оздоровити абсолютно всі клітинки свого тіла. 

Залежно від призначення лікаря гості можуть відвідати процедури бальнеотерапії із застосуванням мінеральних, ароматичних, перлинних, вихрових та сухих вуглекислих ванн або ж підводного масажного, циркулярного, гідролазерного душу, апаратної фізіотерапії з величезним спектром послуг на сучасному фізіотерапевничному обладнанні, озокретолікування, озонотерапії, тракційної терапії, пресотерапії.

Для тих, хто страждає на захворювання дихальних шляхів, облаштована сучасна соляна кімната, в якій відтворено мікроклімат соляних шахт.

Для того, аби привести своє тіло в тонус, гостям пропонують скористатися послугами професійних масажистів, відгуки про яких тільки найкращі. Також у санаторії знаходиться кабінет лікувальної фізкультури, де можна відвідувати як групові, так і індивідуальні заняття.

Ну і звісно ж основна гордість санаторію — цілюща мінеральна вода! Для лікування тут використовують природні мінеральні води Лужанська-12 та Лужанська-3. Їх не лише п'ють як лікувальний засіб, а й проходять інгаляції з мінеральною водою, гідролазерне зрошення ясен, кишкові зрошення та гінекологічні зрошення.

МЕНЮ 

В санаторії є велика їдальня ресторанного типу і невеличка затишна кав'ярня для тих, хто хоче скуштувати смачні десерти або почати свій ранок з філіжанки ароматної кави.

У ресторані вам подадуть страви з спеціально розробленого меню. Завжди свіжі, корисні та ситні сніданки, обіди й вечері задовільнять навіть найвимогливіших гурманів, адже чаклують над ними професійні кухарі, які знають толк у гарній їжі. А вона у «Кришталевому джерелі» не лише корисна і смачна, а й красива. Сервірування столів не гірше, ніж у вишуканих рестораціях, а чудовий вид з вікна надихає на гарний апетит.

Ще однією «родзинкою» санаторію є фітотерапія — особливі унікальні чаї з трав'яних зборів, вирощених та зібраних у екологічно чистих куточках Карпат. До слова, їх можна не лише пити, перебуваючи у санаторію, а й придбати як подарунок. Спеціально для гостей зібрані спеціальні оригінальні подарункові набори.

РОЗВАГИ

Постійні гості «Кришталевого джерела» добре знають, що тут відпочивати не тільки комфортно, а й весело. У вихідні для відпочиваючих влаштовують пізнавальні екскурсії в гори, показують цікаві місцини та водять на прогулянки у гори. Тут вам можуть організувати поїздки на квадрациклах, ловлю форелі, а взимку запропонують спробувати свої сили на найближчих гірсько-лижних курортах. 

Для любителів танців двічі на тиждень організовують запальні дискотеки. Часто приїжджають у санаторій і відомі виконавці, які влаштовують для гостей закладу чудові концертні виступи. А у період новорічно-Рідвяних свят тут організовують особливу розважальну програму, завдяки якій на гостей чекає чимало сюрпризів та подарунків.

Фанати спорту можуть пограти у теніс, більярд, бадмінтон, волейбол, футбол та баскетбол на спеціально облаштованих спортивних майданчиках або ж просто потренуватись у тренажерній залі, оснащеній сучасним обладнанням. В санаторії можна взяти велосипед або ж палиці для скандинавської ходьби і здійснити невеличку подорож околицями.

Ті, хто обожнює воду, з радістю йдуть у величезний басейн з ідеально чистою водою, або ж проводять вечір у римській лазні чи фінській сауні

А ще смачною традицією «Кришталевого джерела» є вуличний бограч. Один раз на тиждень професійний кухар готує цю фірмову закарпатську страву на відкритому вогні прямо на території санатаорію і посмакувати ним можуть усі відпочиваючі абсолютно безкоштовно. 

МАЛЕНЬКІ ГОСТІ

Якщо у вас є маленькі діти і ви сумніваєтеся, чи брати їх з собою на відпочинок, то можете відкинути усі сумніви — тут до маленьких гостей ставляться з пошаною. Поки батьки проходять процедури та зайняті своїми справами, з дітками бавляться професійні аніматори, які організовують для своїх підопічних цікавезні розваги, ігри та конкурси. Також протягом дня для дітей працює кінотеатр, в якому транслюють мультфільми. 

А якщо ж ваші бешкетники люблять пострибати та побігати, то їм обов'язко до душі припаде величезна ігрова кімната з лабиринтами, батутами та кульковими басейнами. Також великий ігровий майданчик облаштований і на території санаторію, в одному із куточків, де діти можуть покататись на гірках та погойдатись на качелях.

ЧОМУ САНАТОРІЙ ВИСТОЯВ У ЛОКДАУН

Багатьох дивує, як такий потужний заклад зумів не просто пережити локдаун, а й відновити роботу з мінімальними втратами. Відповідь проста — завдяки професійному менеджменту та злагодженій роботі колективу. Як розповів нам Іван Петрус, заклад дійсно припиняв приймати гостей, як цього вимагала держава. Проте, замість того, аби нарікати на обставини тут взялися за роботу. Було побудовано сучасний зовнішній басейн, який є дуже необхідним у літній період.

Також були проведені ремонтні роботи, розроблені та впроваджені нові послуги. 

І, що важливо, жоден працівник не був скорочений. Бо тут поважають та цінують працівників, які вкладають душу у свою роботу.

Як результат, на сьогодні санаторій «Кришталеве джерело» наповнений відвідувачами, які люблять гарний та якісний відпочинок. Більше того, деякі гості уже планують наступні візити на майбутнє. Найкращою подякою за виконану роботу для працівників є позитивні відгуки гостей. Багато із них зібрані в унікальній Книзі почесних гостей, яка до слова, уже складається із двох томів. В ній є навіть вірші, написані задоволеними відпочиваючими.

Окремої поваги заслуговує і те, що санаторій є яскравим прикладом соціально відповідального бізнесу. Тут за спеціальною програмою проходять лікування та реабілітацію воїни АТО, які отримали травми під час бойових дій. При чому перебування та оздоровлення для наших героїв безкоштовне. 

Зовсім скоро на території має відкритися нова ресторація, яка, впевнені, стане улюбленим місцем для багатьох гостей. А вже 25 серпня на відпочиваючих у «Кришталевому джерелі» чекає велике свято — День народження закладу! З нагоди чотириріччя відкриття санаторію гостям організовують забави, запальні танці та смачні цікавинки!



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024