Смажені равлики, гострий бограч, колоритна музика: як пройшов перший фестиваль «Дорога вина та смаку Закарпаття» на Свалявщині

12 Серпня 2021, 11:25
Фото з місця події 2449
Фото з місця події

На фестивалі «Дорога вина та смаку Закарпаття», що відбувся 10 серпня на території санаторію «Квітка Полонини», було по-справжньому смачно та колоритно, адже поєднання смачних страв та музики зробили цей день для жителів Свалявщини незабутнім. На гостей очікувала ціла програма заходів та виступів від місцевих талантів громади, паралельно з яким проходила дегустація та знайомство гостей із гастрономічними родзинками нашого краю. Відкрив фестиваль Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков, який виступив з вітальним словом та подякою за створення подібного фестивалю. 

Серед запрошених гостей також була присутня засновниця фестивалю кіфликів «Графський кіфлик» у замку «Сент Міклош», що в смт. Чинадієво, Любов Керецман, яка стала рекордсменкою, подолавши найвищу планку в гастрорекордах України в категорії «Кулінарне мистецтво», випікши кіфлик довжиною 215,1 см, вагою 9,2 кг. Гості мали можливість спробувати її знамениті кіфлики. Завітав на свято і голова спілки художників «Арт-Свалява» Віталій Дорош, народний аматорський фольклорний колектив «Голубинська борона»

Завдяки «Закарпатському музею народної архітектури та побуту» Закарпатської обласної адміністрації гості події мали можливість поринути у минулі часи і відчути подих історії. 

Потішили присутніх виступами соліст Закарпатської обласної філармонії, Заслужений артист України Олександр Садворі, солістка естрадно-духового оркестру закарпатської обласної філармонії Ірина Філіпенко, зразковий Шоу-гурт «Атас» Берегівського міського будинку культури, солістка Лілія Стегура, викладача Свалявської школи мистецтв Свалявської міської ради, у виконанні якої прозвучали пісні «Все буде добре», «Моя мелодія» та «Charmed», «Селіські гудаки» з Хустського району, музична візитівка Свалявщини, переможець і дипломант багатьох міжнародних музичних конкурсів і фестивалів, улюбленець публіки народний аматорський естрадно-фольклорний колектив «Швалбах», учні Полянської та Свалявської шкіл мистецтв, Народний аматорський вокальний ансамбль «Чарівниця» будинку культури Свалявської міської ради, танцювальний колектив «Седерінда» Кідьошського сільського клубу, ансамбль угорської пісні «Кікеріч» Берегівської школи мистецтв, фольклорний ансамбль угорської народної музики Берегівської школи мистецтв ім. З. Кодая, аматорський ансамбль села Оросієво Берегівської територіальної громади, самодіяльний народний оркестр гуцульських народних інструментів «Квасівські музики» Ясінівської територіальної громади.

Хедлайнеркою фестивалю стала українська співачка, реперка, фіналістка шостого сезону вокального шоу «Х-Фактор», володарка музичних премій Jaqer Music Awards, YUNA, ELLE Style Award Аліна Паш.

Учасників фестивалю нагородили грамотами від управління туризму і курортів Закарпатської обласної адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток туристичної галузі області та сумлінну працю з підготовки еногастрономічного фестивалю «Дорога вина та смаку Закарпаття»:

Гості фестивалю мали можливість ознайомитись з найкращими закарпатськими крафтовими продуктами: неперевершеними сирами, м’ясними виробами, запашними винами, міцною палиночкою, смачними тістечками і навіть равликами та придбати собі на згадку хендмейди від місцевих виробників, а це мила, свічки, сувеніри, картини та багато іншого.  

Завершився фестиваль виступом українська співачки, реперки та хедлайнерки події Аліни Паш. 

Читайте також: На Свалявщині виступила відома українська реперка Alina Pash

 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024