Кухня на Районі: ароматна домашня бабовка від кулінара Павла Гонди

08 Липня 2021, 15:00
Кухня на Районі: ароматна домашня бабовка від кулінара Павла Гонди 1245
Кухня на Районі: ароматна домашня бабовка від кулінара Павла Гонди

Свалявський кулінар Павло Гонда. який часто тішить своїх підписників цікавими рецептами, розповів як приготувати оригінальну стародавню страву. На своїй сторінці у Фейсбук кухар показав послідовне приготування домашньої бабовки. Як зізнається Павло Гонда, саме з цієї страви у нього почалася любов до солодкого.

«Отож, одним із інгредієнтів цієї випічки є мацоні. Це кисломолочний продукт, якщо добре пам'ятаю народів Кавказу. Для його приготування я беру три літри молока, можна купованого чи домашнього. Киплячу до майже гарячого стану, щоб не скипіло. Додаю декілька ложок сметани, можна кефір чи ряжанку. Я додав ряжанку. Ряжанку додаємо, коли молоко остигне до 40 градусів. Закутуємо у плед і лишаємо на ніч. І потім воно виходить густе. Можна пити, як кефір. Я готував супи холодні з нього.

Одже для самої бабовки нам треба:

380 грам цукру;

380 грам муки;

150 грам, молоко (можна кефір, а в мене Мацоні);

5 яєць;

Пів чайної ложки розпушувача;

2-3 ст. ложки какао;

250 г масла чи маргарину.

Приготування:

1. Маргарин, жовтки і цукор збиваємо. Додаємо молоко і перемішуємо далі. Виходить однорідна маса, в яку додаємо муку з розпушувачем і все перемішуємо. Готову масу відкладаємо. То вже майже готове, але треба почекати. 

2. Збиваємо 5 білків до стійких піків. Акуратно змішуємо ці дві маси до однорідності. Стараємося не втратити пухкості внаслідок білків. Я перемішую руками. 

3. Невелику кількість відкладаємо і змішуємо з какао. Форму для кекса змастити мастьов (свиним жиром чи маслом, чи олією) приспати мукою. 

4. Наливаємо всю масу в форму і потім ложкою накладаємо коричневу масу. Виходить, як зебра. Все майже готове. 

5. Кладемо в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хв. Дивитеся по своїй формі перевіряєте шпажкою. Витягаєте з духовки чекаєте декілька хвилин. Перевертаєте і виймаєте з форми. Готова домашня Бабовка у вас на столі. 

6. Присипаємо пудрою. В мене декор — сезонні фрукти і глазур з маршмелоу. Глазур розтеклася, такий був задум.

Рецепт домашній, печу часто, тому перевірений. В сім'ї мами та тата вона завжди була на свята. Хай вам смакує!», — наголошує Павло Гонда.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024