Кухня на Районі: ароматне полуничне варення на сковорідці

28 Червня 2021, 14:20
Кухня на Районі: ароматне полуничне варення на сковорідці 675
Кухня на Районі: ароматне полуничне варення на сковорідці

А ви вже готували варення на сковорідці? Та можна готувати із будь-яких ягід (вишень, слив, малини, абрикосів), але найбільше ароматне виходить з полуниці. Таке варення швидко готується, виходить густим, яскравого кольору і має аромат свіжих ягід, — переконує Сім'я і Дім.

Інгредієнти:

  • 1 л полуниці;
  • 0,5 л цукру;
  • 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.

Приготування:

Полуницю висипати на суху сковорідку, можна потовкти або порізати шматочками або цілу. Смажити на середньому вогні без цукру, доки почне «пухкати» або коли після проведення ложкою слід змикається моментально (це приблизно 7-10 хв). Тоді додати цукор і лимонну кислоту. 

Розмішувати до повного розчинення цукру. Проварити ще 5 хв, перелити у стерильні банки і закрутити. Або просто зберігати в холодильнику під капроновою кришкою. Завдяки приготуванню невеликими порціями і в широкій посудині, варення виходить густим, зберігає колір і запах свіжих ягід. 

Спробуйте!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024