Амфітеатр, рецептура та мистецтво: що ви не знали про один з найпопулярніших закладів Свалявщини

27 Червня 2021, 15:41
Амфітеатр, рецептура та мистецтво: що ви не знали про один з найпопулярніших закладів Свалявщини 1739
Амфітеатр, рецептура та мистецтво: що ви не знали про один з найпопулярніших закладів Свалявщини

Кожен, хто проїжджає трасою Київ-Чоп повз Сваляву звертає увагу на величезний вказівник, що стоїть на підніжжі гори. Якщо піти за цим вказівником, то потрапляєш в дуже гарний куточок під назвою «Затишок». Здавалось би, що черговий готель з рестораном, куди приїжджають відпочити після важкого робочого дня, однак мало хто знає, що свого часу це місце було ледь не центром культури району.

Чому свалявчани втікали з дому вночі, аби потрапити у «Затишок», скільки років найстарішій рецептурі та до чого тут амфітеатр – читайте у нашій підбірці цікавих фактів про один  кращих відпочинкових куточків.

1. Саме 27 червня ресторанно-готельному комплексу виповнюється… 54 роки! У 1967 році заклад розпочав свою роботу і мав зовсім інший напрямок діяльності та вигляд. З часом «Затишок» розширився, змінився, зміцнів. Однак навіть на початках це був дуже цікавий та неординарний проект, який привертав увагу мешканців Свалявщини. Восьмого березня 2014 року запрацював оновлений та відреконструйований ресторан, а  ще через кілька років для гостей відчинив двері новий комфортабельний готель. Окрім цього в комплекс входять альтанки, баня, відпочинкова тераса та великий дитячий майданчик.

2. Заклад називали амфітеатром через специфічну архітектуру. Сюди з’їжджалися з різних куточків Закарпаття на концерти, збори, витупи, театральні постановки і свята. Завдяки оригінально виготовленій сцені та посадковим місцям глядачі могли з комфортом насолоджуватись дійством. Зараз її трансформували в затишну терасу, на якій можна як потанцювати, так і організувати креативну церемонію розпису.

3. У кінці ХХ століття чимало молодих людей тихенько вислизали з домівок, щоб не чули батьки, і швиденько бігли до «Затишку», бо тут на них чекало… кіно! У кінозалі просто неба глядачам показували найрізноманітніші фільми: детективи, класику радянського кінематографа, комедії. А скільки сліз було виплакано над індійськими мелодрамами! Вже пізніше і у самій Сваляві працював кінотеатр, однак ностальгія за відкритими кінопереглядами і досі відлунюється у серцях багатьох.

4. Сучасні ресторани вміють дивувати своїх гостей оригінальними стравами. У «Затишку» теж є своя «родзинка» – неймовірно смачні та ніжні реберця, запечені у тандирі, рецептура приготування яких передається з 1967 року. Окрім цієї смакоти в меню закладу є багато страв на вогні, тож не дивно, що часто ввечері всі альтанки переповнені любителями ароматного шашлику, ніжних грильованих овочів та риби.

5. Одні з улюблених гостей закладу – дітлахи! Для них тут справжній рай! У «Затишку» для маленьких відвідувачів розміщений величезний дитячий майданчик з безпечним покриттям, де можуть бавитись як наймолодші малюки, так і старші діти. На території комплексу можна влаштувати не просто дитяче свято, а справжні квести та міні-шоу.

Для юних гурманів приготують смачнезну піцу, подадуть морозиво з коктейлями та свіжі тістечка.

6. Мистецтво на стінах – ще одна з «родзинок» закладу. Ресторан, готельні номери та баню прикрашають неймовірно гарні пейзажі та натюрморти, намальовані талановитими художниками. Часто гості, які завітали сюди вперше, спочатку з інтересом розглядають картини, а лиш потім беруться за трапезу чи відпочинок. Бо чого вартують лиш неймовірно правдиві та красиві квіти!

7. Одна з привабливостей комплексу – баня. Тут вона задовольняє всі вимоги гостей, бо працівники дуже відповідально стежать за чистотою. Красивий інтер’єр, комфортний басейн, затишні куточки для відпочинку – все це створює ідеальний фон для сімейного релаксу, або душевним посиденькам з друзями.

8. Здавалось би, що на сьогодні у «Затишку» є все для гостей, але у комплексі прагнуть до постійного вдосконалення. Тож зовсім скоро на відвідувачів цього дійсно затишного куточка чекає приємний сюрприз – відкриття справжнього винного погребу.  

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024