Кухня на Районі: пісна тарта з гарбузем від Павла Гонди

16 Квітня 2021, 14:48
1096

Якщо захотілось солодкого, а на дворі Великий піст, свалявський кондитер Павло Гонда пропонує рецепт тарту для поціновувачів гарбуза.

Інгридієнти:

Для тіста: 

Вода –1/4 стак.
Рослинна олія –1/4 стак.
Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 1 щепот.
Разпушувач для тіста – 1 ч. л.
Мука пшенична –150 г.

Для начинки:

Гарбуз – 500 г.
Цибуля – 1 шт.
Чеснок – 2 зуб.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Томатна паста – 1 ч. л.
Вода – 1/3 стак.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Укроп (декілька віточок)
Хмел–сунелі – 0,5 ч. л.
Крупа манна – 2,5 ст. л.
Горох зелений (заморожений) – 100 г.
Сіль 

Приготування:

1. Спочатку підготуємо тісто. Змішати воду і масло, додати цукор, сіль і борошно з розпушувачем. 
Використовував суміш пшеничного і кукурудзяного борошна (100 грам муки і 50 грам кукурудзяної муки). Швидко замішуємо і в холодильник.

2. Для начинки пасеруємо в рослинній олії посічену цибулину і подрібнений часник.

3. Потім кладемо гарбуз порізаний на кубики (у мене був заморожений і свіжий). Спочатку поклав свіжий, а потім заморожений.

4. Додаємо томатну пасту розведену в третині склянки води, прянощі за смаком, соєвий соус (я використовував простий соус), кріп.

5. Тушкуємо до готовності.

6. Після залишаємо трохи охолонути та робимо пюре блендером. Досолюєм при необхідності. Не забуваймо, що соєвий соус солоний.

7. Додаємо манну крупу.  Повинна вийти консистенція густої сметани.

8. Потім кладемо горошок, добре перемішуємо і ще додаємо трохи зелені. Тісто розгортаємо і поміщаємо в об'ємну форму діаметром 26, формуючи бортик. Я випікав тісто 10 хв., щоб тісто тримало форму. Додав начинку всередину тіста. 

9. І випікав при температурі 180 градусів  60-70 хвилин. 

10. Пиріг потрібно охолодити, щоб начинка застила і тільки потім вийняти з форми і нарізати.

11. Смачного!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024