Кухня на Районі: вісім рецептів кексів нашвидкуруч
До вашої уваги найкраща збірка рецептів кексів від порталу Сім'я і Дім, на приготування яких піде не більше 10 хвилин: класичний, дешевий, на майонезі, на згущенці, на кефірі, з горіхами, шоколадом та кольоровий.
1. Кекс «Столичний» з родзинками
170 г м’якого масла, 170 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 3 яйця, 170 г родзинок, 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
170 г м’якого вершкового масла, 170 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі – все збити міксером. Додати 3 яйця по одному і продовжити збивати міксером. Додати 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача (обов’язково просіяти), додати 170 г помитих і просушених родзинок. Змішати усі інгредієнти разом. Випікати при 170 ОС 1 год 15 хв.
2. Дешевий кекс на кисляку
4 яйця, 1 скл. цукру збити, додати 0,5 л кислого молока, 200 г маргарину (розтопленого), 1 ч. ложку соди (погашеної оцтом).
Борошна додати стільки, щоб тісто було, як густа сметана. Додати родзинки, цукати, кусочки шоколаду за бажанням.
3. Кекс на майонезі
200 г майонезу, 3 яйця, 7 ст. ложок борошна, 6 ст. ложок цукру, 1 п. розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Усе збити. За бажанням додати родзинки і цукати. Пекти 30-35 хв при температурі 180 ОС.
4. Кекс на кефірі
2 яйця, 500 г кефіру, 100 г маргарину, 3 ст. ложки смальцю, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, 3,5 скл. борошна, ваніль, родзинки, горіхи, мак за смаком.
Усе збити. Випікати при температурі 180 ОС.
5. Кекс із горіхами і шоколадом
3 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди погашеної оцтом, 200 г масла, 2 скл. цукру, 100 г. горіхів, 5 яєць, 1 скл. сметани, 100 г чорного шоколаду, 100 г білого шоколаду.
Яйця збити з цукром і додати решту інгредієнтів. Шоколад і чорний і білий порізати на шматочки і теж додати до тіста, розмішати і випікати.
6. Кекс «12 ложок»
3 яйця, 12 ст. ложок цукру (можна менше), 12 ст. ложок олії, 12 ст. ложок молока або кефіру або йогурту, 12 ст. ложок борошна, 1 п. (18 г) розпушувача.
Все змішати, вилити в форму, пекти при 180 ОС 40 хв. Можна половину тіста вилити, а до половини додати 2 ст. ложки какао і один різаний апельсин/2 мандарини/банани. А потім той другий вилити на перший.
7. На згущеному молоці
1 б. рідкого згущеного молока (360 г), 3 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 1\4 ч. ложки соди (погасити оцтом), борошна стільки, скільки візьме тісто, щоб вийшло як густа сметана.
Усе збити. Випікати в духовці 40-45 хв. Додати по бажанню горіхи, родзинки, курагу. А ще смачніше, коли посипати саму форму горіхами і влити тісто.
8. Кекс кольоровий
2 скл. борошна, 250 г маргарину, 1,5 скл. цукру (пудри), 6 яєць, 2 ст. ложки рафінованої олії, 2 ч. ложки розпушувача. А також: 0,5 скл. маку, 0,5 скл. кокосової стружки, 2 ст. ложки какао.
Збити маргарин із цукром, додати по 1 жовтку. Коли маса стане однорідною, поступово додавати просіяне борошно з розпушувачем, олію до однорідності. Додати окремо збиті до стійкості білки, акуратно перемішати. Розділити на 3 частини, у кожну окремо додати мак, стружку і какао. Викладати у форму шарами або по ложці різного тіста. Випікати до готовності.