Моя професія: діджей Віталій Меллеш

16 Березня 2021, 10:00
2290

Професії різні, як люди, і кожна має свою особливість. Район.Свалява у рубриці «Моя професія» розповідає про мешканців Свалявщини, які виконують найрізноманітнішу роботу.

 У Сваляві професія діджея нині дуже актуальна. Запрошують таких фахівців фактично на всі святкові заходи. А більше інформації про  цю професію нам розповів свалявський ді-джей Віталій Меллеш.

– Коли зявилась любов до музики?

– З 14 років почав цікавитись музикою. Перш за все шукав свої вподобання щодо жанру, а вже згодом почав все більше приділяти увагу музиці як важливій сфері свого життя. У 2010 році поїхав в Ужгород, де пройшов тримісячні курси діджейства. Вони дали мені ще більше розуміння цієї професії, а далі вже розвиток був за мною. Ще під час епохи «Вконтакте»  разом з другом створили групу та онлайн-радіо «Ungvar.fm»,  де був певний графік награння музики. Навіть скажу більше, кожен четвер був вечір джазу. Напевне, з того періоду я почав горіти музикою.

– Як  ти почав працювати ді-джеєм?

– З 2013 року був задіяний у клубній сфері, потім запросили в агенцію організації свят, де мою працю помітили і почали запрошувати на різні заходи: фести, вечірки, весілля, дні народження, урочистості…

– Тобі подобається грати на весіллях чи на вечірках?

– Мені подобається грати на фестах, оскільки тоді граю те, що мені близьке, що подобається і виражає мій смак в музиці. Мій улюблений жанр  електронної музики – техно, а якщо детальніше  – minimal-techno. Він характеризується атональністю, умисно спрощеним звуковим рядом та мелодикою  з великою кількістю шумів. От ви тільки уявіть як це – грати те, що подобається, і люди ще й отримують задоволення слухати це. Взагалі грати на свіжому повітрі – це зовсім інша атмосфера.

– Можеш відзначити місця, де тобі сподобалось грати?

– Так!  У моїх спогадах Stavlish Open Air, де молодь дійсно веселилась та відпочивала під музику, а я  насамперед  був у своїй стихії. Мені не подобається атмосфера клубу. Це звичайна робота, де відпрацьовую свої години без жодного задоволення і йду додому. А от фести, вечірки під відкритим небом – це вже не робота, а моя улюблена справа. З недавніх заходів, де сподобалось грати – Ведмежа гора.

– Як тобі  перехід від техно до пісень Винника?

 Така робота. Ну от уявіть, щоб на весіллях, святкових заходах люди розважались під електронну музику. Вони хочуть відпочити, а важку музику не кожен здатний вислухати.

– Кажуть же, що діджейство – це легка робота. Міф чи правда?

– Це не складно, але не скажу, що легко. Оскільки є різні діджеї: хтось бере флешку, ставить в ноут і пісні самі грають, а він удає, що зайнятий. Це не моя історія. Я працюю з дисками. Можна сказати, що у світі новітніх технологій – це вже «заморочування», але я люблю організовувати та готуватись відповідально до подій.  Вважаю, що діджей повинен уміти звести два треки так, аби людське вухо легко це сприйняло, і щоб було цікаво. Уся робота діджея полягає в тому, щоб вловити настрій публіки та створити для неї свято.

– Як  розвиватись у цій сфері?

– Професії діджея не вчать у вузах та училищах. Тож, аби опанувати її, довелось навчатися самостійно. Фахівцю цієї справи варто постійно збирати власну бібліотеку. Це мають бути не тільки ті треки, які вам подобаються, а ті, які зможуть задовольнити широку аудиторію. Для діджея достатньо любити музику, розбиратися в ній і мати добрий слух. Якщо охочий опанувати цю професію буде розуміти її суть та розбиратися в ній, цього достатньо. Тим, хто пробує себе у сфері музики, варто спробувати у різних напрямках і не зациклюватися на одному. Якихось рецептів, як стати професіоналом у цій справі, немає. Потрібен досвід, постійна практика.

– Чи маєш власні треки?

– Так, звісно. Можу навіть поділитись з вашими читачами, щоб і вони могли послухати.

https://soundcloud.com/mellesh/techno-puzzle-001

– Яка твоя ціль у сфері музики?

– Оскільки подобається грати на свіжому повітрі, то організував би вечірки просто неба. Всього не хотів би розповідати завчасно, оскільки ще в такий період, де планувати зовсім не можна нічого. Але є бажання колись таке організувати.

– Назви три улюблені треки?

– Underground Ticket – Leave (Cosmonaut Remix)

– Sebastian Busto – Budapest

– Boris Brejcha – Gravity ( feat/ Laura Korinth)

– Ну і на завершення, чи ведуться дівчата на діджеїв?

– Не очікував такого запитання (сміється  авт.). Так. Не знаю як це діє, але поки ти звичайний хлопець, ніхто навіть не зверне увагу, але як тільки стаю за апаратуру і починаю грати, перетворююсь на найбажанішого хлопця вечора. Швидше питання до дівчат, що змінюється?

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024