Кухня на Районі: Різдвяний торт від чарівної кондитерки Юлії Штецо

11 Грудня 2020, 13:38
3645

Кожен куточок нашої країни є не лише гарним, цікавим, оригінальним, а й дуже смачним. Адже кожна місцина славиться своїми особливим стравами. Район.Свалява пропонує вам експериментувати та готувати смачні цікавинки від наших місцевих кухарів та господинь. 

Сьогодні неймовірно смачним різдвяним тортом та надзвичайно легким у приготуванні поділилась позитивна кондитерка Юлія  Штецо. Щоб приготувати Різдвяний торт не потрібно багато зусиль і великих затрат, адже сам рецепт є досить легким. 

 

Насамперед ми б хотіли познайомити Вас із Юлею як з людиною – щирою, доброю та люблячою. 

– Як ти розпочала свій шлях кондитерки?

– Знаєш, я ще з дитинства готую і під час навчання в коледжі витрачала свою стипендію на кулінарію.


 

– А коли почала вже більш серйозно займатись приготуванням солодощів?

– З 14 років я вже працювала, потім випадково, хоча скоріше за все, так повинно було статись, познайомилась з Веніаміном – на той час власником однієї з кав'ярень у Сваляві. Ми дружили, і він знав про мою любов до кондитерської діяльності. І одного чудового та вже улюбленого мого дня зателефонував і попросив прийти допомогти по роботі в кав'ярні. Я погодилась і кожного дня навчалась новому, розвивалась. І от прийшов той момент, коли він зрозумів, що потрібен вже більший розвиток і вирішив відкрити кав'ярню – Frühstuck by BenSweets Cafe, а я лише підтримала його в цьому.

– Чому саме «Frühstuck»?

– Насправді, це слово означає «сніданок». І в нас навіть є ключовий вислів від відвідувачів, коли ми розуміємо, що людину треба нагодувати: «Що міг би з'їсти?» – «Пофрештикувати».


 

– Звідки черпаєш натхнення?

– Від роботи, людей, самого процесу приготування. Я люблю те, що роблю. І коли робота в задоволення, я перестаю її вважати за так звану «працю», більш як захоплення, улюблену справу. Коли люди самі заряджають тебе своїми посмішками, своєю енергією, то для мене це безцінно.

– Чи є в тебе мрія?

– От знаєш, колись була мрія щодо власної кав'ярні. А зараз я вже не думаю про плани на майбутнє, живу процесом створення кожного свого дня унікальним. Якщо людина працює над собою, завжди буде результат.

– Хто твоя найбільша підтримка?

– Сім'я та Веніамін. В нас в родині всі знають, що коли я вдома, то завжди буде щось смачненьке. А Веня підтримує мене у розвитку та надихає більше на творчість.


 

– Що для тебе розвиток в кондитерській майстерності?

– Коли ти розумієш, що хочеш удосконалювати свої вміння та навички, знати більше різновидів солодощів, готувати. Взагалі я була вже на багатьох майстер-класах: від приготування зефіру до хліба чи еклерів.


 

– Що найбільше  любиш готувати?

– Обожнюю Різдвяні свята та приготування до них. Коли ця пора наближається, я вже починаю готувати імбирні пряники, Різдвяний тортик (рецептом поділюсь з вами обов'язково), штолен. Зима – це дивовижна пора року, зі своєю новорічною атмосферою та запахами прянощів.


 

– Як ти відпочиваєш? Адже, що не день, а ти вже на роботі.

– Моя терапія – це приготування випічки, кондитерських виробів під веселу музику в тиші. Обожнюю, коли приходжу на роботі з самого ранку, готую для себе чашку капучіно, починаю готувати все для випічки і це мені навіть силу додає. 

– Знаємо, що важко зараз говорити про плани на майбутнє, але яка ваша стратегія роботи під час карантину?

– Не «зівати». Робити, крутитись, готувати. Період карантину – це просто випробування для нас всіх. І ми приймаємо виклик пережити його та зробити так, щоб він був для нас всіх приємним. Адже кава на виніс та шматочок смачного брауні завжди піднімають настрій. А коли вже є чудове налаштування, тоді вже день здається кращим.

– Що найбільше популярне у вас в кав'ярні?

– Чізкейк, брауні з маскарпоне, тірамісу, штрудель, зефір. Все залежить від сезону. Але ти ж сама чудово знаєш, що смачнішого чізкейку ніде немає (посміхається,авт.).


 

– Що б ти побажала свалявчанам у Новому році?

– Добра та здоров'я.  Залишитись собою, не випендрюватись,  цінувати кожен день, кожну дрібницю, що оточує.

«Думаю, час приготувати разом зі мною різдвяний торт, який вам гарантовано сподобається. Дуже смачний, ніжний та ароматний торт, який готується просто зі звичайних продуктів», – підкреслює Юлія.

Інгредієнти:

  • яйця – 5 штук,
  • цукор – 300 гр.,
  • вода – 200 мл.,
  • олія рослинна – 200 мл.,
  • борошно – 350 гр,
  • маскарпоне - 500 гр.

Додатково: 

  • кориця,
  • какао,
  • пудра,
  • любов.

Приготування:

1. Яйця збиваємо з цукром.

2. Додаємо воду та олію по 200 мл. 

3. До суміші додаємо борошно.

4. Досипаємо какао та всілякі прянощі.

5. Щоб вийшла біла суміш, змішуємо вже окремо маскарпоне з пудрою.

6. Починаємо викладати на форму шарами: чорно-біла-чорно-біла суміш.

7. Випікати годину, біля 180 градусів.

8. Не забути за основне – крихта Любові.

 

 

Спілкувалась: Андріанна Бігар

Фото: Анатолій Молнар

 

 

 

Коментарі
11 Грудня 2020, 19:02
О, та, Іван, ти правий! А ше в німецькій є чудове слово Unsinn )))
12 Грудня 2020, 01:45
Пан Іван, якщо вже і пишете, то звертайте увагу на те як пишите самі, тому що не ШтецЬо, а Штецо)
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024