Кухня на Районі: Шарлотка до Різдвяного посту від кондитера Павла Гонди

30 Листопада 2020, 13:00
4149

Кожен куточок нашої країни є не лише гарним, цікавим, оригінальним, а й дуже смачним. Адже кожна місцина славиться своїми особливим стравами. Район.Свалява пропонує вам експериментувати та готувати смачні цікавинки від наших місцевих кухарів та господинь.

Сьогодні рецептом неймовірно ароматної та апетитної шарлотки поділився свалявський кондитер Павло Гонда. Випічка є досить легкою, не потребує великих фізичних та фінансових затрат, але її смак – просто бомбезний!

Інгредієнти для приготування пісної шарлотки:

Вода чиста дистильована – 250 мл.

Цукор – 1 склянка.

Мед – 2 столові ложки.

Розпушувач харчовий – 2 чайні ложки.

Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки.

Сода харчова – 1 чайна ложка.

Оцет столовий 9% - 1,5 столові ложки.

Олія рослинна – 125 мл.

Яблуко – 4-5 штук.

Цукор ванільний – 2 пакети (30 грам).

Пудра цукрова – 50 грам або за смаком.

1

Приготування:

Тісто для цього ароматного пирога готується дуже швидко, тому для початку вмикаємо духовку розігріваємо її до 200 градусів Цельсія. Змащуємо форму для запікання зі знімними бортами 1 столовою ложкою рослинної олії за допомогою пекарській кисті й готуємо фрукти, до заливки вони потемніти не встигнуть.

Беремо потрібну кількість яблук і промиваємо під холодною проточною водою від різного роду забруднень. Тепер по черзі кладемо половинку фрукта на обробну дошку і нарізаємо яблука пластами, четвертинками, часточками товщиною не більше 5 міліметрів.

Залишаємо нарізку на дошці та починаємо займатися приготуванням тіста.

Беремо суху глибоку миску і з допомогою сита з дрібною сіткою просіваємо в неї потрібну кількість пшеничного борошна. Вмикаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї сотейник з потрібною кількістю чистої дистильованої води. Нагріваємо рідину до 38 – 40 градусів, вода повинна бути теплою так, щоб в неї можна було опустити пальці рук при цьому не обпектися. Опісля переливаємо теплу рідину в глибоку миску, додаємо до неї потрібну кількість звичайного цукрового піску, ванільного цукру і меду.

Перемішуємо інгредієнти до повного розчинення цукрових крупинок. Тепер поступово всипаємо борошно в рідку масу і замішуємо тісто середньої густоти без грудок. Потім в цю ж ємність додаємо розпушувач, вливаємо 125 мл рослинної олії та гасимо оцтом 1 чайну ложку харчової соди.

Повторно перемішуємо інгредієнти столовою ложкою до однорідності, по текстурі готове тісто має нагадувати густу сметану.

Тепер у змащену олією форму для випічки викладаємо яблука, розподіляючи шматочки рівним шаром по всьому периметру. Заливаємо шар яблук тістом так, щоб воно покрило шматочки фруктів.

Перевіряємо, чи розігрілася духовка до потрібної температури і тільки після цього встановлюємо в неї форму з поки ще сирою шарлоткою на середній стелаж. Випікаємо пиріг 40 хвилин. Після перевіряємо його готовність дерев'яною шпажкою. Вводимо її кінець м'якуша шарлотки і виймаємо: якщо кінець дерев'яної палички вологий і на нього налипнули шматочки не пропеченого тіста, даємо пирогу дійти в духовці ще 5 – 7 хвилин.

Смачного!



1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024