У Сваляві стартує конкурс громадських ініціатив

29 Березня 2024, 11:39
У Сваляві стартує конкурс громадських ініціатив 254
У Сваляві стартує конкурс громадських ініціатив

У Свалявській міській раді стартує прийом проєктів від активних громадян на конкурс «Бюджет громадських ініціатив Свалявської міської територіальної громади». Це чудова можливість для громадян взяти безпосередню участь в управлінні громадою, скерувати бюджетні кошти на потрібні та важливі справи.

Прийом проєктів починається 1 квітня і триватиме до 30 квітня. Після цього вони будуть проаналізовані й опрацьовані профільними спеціалістами, інформує Свалявська міська рада. 

«Подати проєкт на конкурс може будь-яка особа, яка зареєстрована та проживає на території Свалявської міської  територіальної громади  і на момент подання проєкту досягла 16-річного віку. Більш детально з описом категорій проектів та іншими деталями конкурсу можливо ознайомитись у Положенні про бюджет громадських ініціатив Свалявської міської територіальної громади,  затвердженому рішенням міської ради від 21.12.2023 №1507», – йдеться у повідомленні. 

Бланки для заповнення розміщено на офіційному веб-порталі Свалявської міської ради у розділі «Бюджет громадських ініціатив».   

Також Вам їх надішлють електронною поштою за попереднім запитом на e-mail: [email protected].

З метою прийому громадян з питань бюджету громадських ініціатив, надання інформаційної та консультативної підтримки, прийняття проєктів, забезпечення голосування тощо, розпорядженням міського голови від 27.03.2024 № 60 визначено відповідальний структурний підрозділ — відділ економіки, промислової політики, інвестицій та туризму Свалявської міської ради, що здійснює координацію впровадження бюджету громадських ініціатив.

Відповідальний структурний підрозділ здійснює:

  • інформаційний та методичний супровід авторів проєктів;
  • видачу бланків проєктів;
  • прийняття проєктів у паперовому вигляді;
  • ознайомлення мешканців зі списком проєктів, які прийняті для голосування;
  • забезпечення проведення процесу аналізу проєктів;
  • оприлюднення проєктів, результатів аналізу проєктів, інших матеріалів щодо громадських ініціатив;
  • забезпечення процесу голосування, процесу формування Комісії.

Проєкт подається автором у електронному та паперовому вигляді до відділу економіки, промислової політики, інвестицій та туризму Свалявської міської ради за адресою: місто Свалява, площа Головна, 1, кабінет 216 виключно у робочий час згідно з регламентом роботи Свалявської міської ради (регламент роботи оприлюднено на офіційному сайті Свалявської міської ради).

Автор проєкту, перед поданням, може звертатися до міської ради щодо уточнення належності до комунальної власності Свалявської міської ТГ земельної ділянки та об’єкта, на якому планується реалізація проєкту, відповідності пріоритетам розвитку громади, визначених Стратегією розвитку Свалявської територіальної громади на період до 2027 року. Заповнені бланки проєктів, реалізація яких відбуватиметься коштом коштів бюджету громадських ініціатив Свалявської міської ТГ (за винятком сторінок, які містять персональні дані авторів проєкту), відповідальний структурним підрозділом оприлюднюються у розділі «Бюджет громадських ініціатив» на офіційному сайті Свалявської міської ради та в електронній системі «Громадський бюджет». 

За вартістю проєкти поділяються на:

  • малі – це проєктна пропозиція загальною вартістю реалізації  до 100 тисяч гривень.;
  • великі – це проєктна пропозиція загальною вартістю до  400 тисяч гривень.

Реалізація проєктів-переможців Громадського бюджету  відбуватиметься у 2025 році.

«Усіх, хто не байдужий до проблем громади та має своє бачення щодо їх вирішення, запрошуємо взяти участь у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив Свалявської міської територіальної громади»!», – зазначають у міській раді. 

За якими напрямками можуть бути подані проєкти (тематика проєктів):

  • безпека та громадський порядок;
  • енергозбереження та захист довкілля;
  • комунікації з громадськістю та інформаційні технології;
  • соціальний захист та соціальні проєкти;
  • культура, спорт та туризм;
  • освітні проєкти;
  • благоустрій міського простору.

З умовами та порядком проведення конкурсу можна ознайомитися за посиланням

Проєкт подається згідно з формою за посиланням

Голосування за проєкти для реалізації коштом коштів бюджету громадських ініціатив Свалявської міської ТГ здійснюється у такі способи:

  • в електронному вигляді через електронну систему «Громадський бюджет» (інструкція з голосування на платформі для користувачів;
  • в паперовому вигляді шляхом заповнення бланка голосування (Додаток 4 до Положення) у Центрі надання адміністративних послуг Свалявської міської ради з обов’язковою ідентифікацією особи відповідно до чинного законодавства та цього Положення.

Кожен учасник голосування може віддати один голос за малий проєкт та один голос за великий проєкт у кожному році.

Проєкт повинен набрати мінімум 50 голосів мешканців Свалявської міської територіальної громади.

Підрахунок голосів здійснюється автоматично електронною системою «Громадський бюджет».

Результати голосування, рейтинги та списки проєктів-переможців, рекомендованих до впровадження, затверджуються Комісією з питань бюджету громадських ініціатив.

З будь-якими запитаннями звертайтесь у відділ економіки, промислової політики, інвестицій та туризму Свалявської міської ради та за телефоном: +380506186817

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024