90 гектарів землі на території Полянської громади хочуть повернути у державну власність

29 Березня 2024, 10:45
Фото ілюстративне 389
Фото ілюстративне

Мукачівська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом, аби повернути у власність держави землі лісового фонду, розташовані на території Полянської громади.

Прокурори встановили, що за наслідками інвентаризації ділянку площею 91,9 гектара безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення, інформують у Закарпатській обласній прокуратурі. 

«Відповідну реєстрацію здійснено у Державному земельному кадастрі. Надалі, ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області затвердило технічну документацію із землеустрою та передало державні землі у комунальну власність Полянської сільської ради. Це стало передумовою для можливого протиправного відчуження ділянок лісафонду громадянам у майбутньому», – йдеться у повідомленні. 

Щоб упередити це та зберегти лісовий фонд окружна прокуратура подала позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області. Для порівняння, площа згаданої ділянки – це більш ніж половина площі одного із курортних сіл громади – села Солочин.

Варто зазначити, що Полянська ТГ – одна із найбільш туристично привабливих в області. За даними Закарпатської ОВА, саме там протягом минулого року вдалося одержати найбільше коштів від туристичного збору – 5 мільйонів гривень. Тому збереження лісового фонду на цій території є важливим і для підтримання туристичної привабливості регіону.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024