Президентка Угорщини: Ми чітко й однозначно засуджуємо російську агресію проти України

22 Вересня 2023, 11:49
Фото: ООН 12269
Фото: ООН

Угорщина засуджує російську агресію проти України та вимагає справедливого миру.

Про це під час виступу на 78-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку заявила президентка Угорщини Каталін Новак, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко й однозначно засуджуємо агресію проти іншої країни, порушення міжнародного права – російську агресію проти України, яка принесла величезні страждання і руйнування, а також знищила мирне життя Європи», – заявила Новак.

Вона зазначила, що Будапешт виступає проти подальшої ескалації збройної агресії, а також надає гуманітарну допомогу Україні та українцям.

Новак відзначила, що понад 100 тис. угорців Закарпаття «також розділяють страждання, негаразди, боротьбу та успіх жителів України».

«Ця війна напряму торкається нас, угорців. Це відбувається не лише по сусідству, угорські батьки і сини, які проживають в Україні, також в окопах віддають своє життя. Тому, ми хочемо миру і безпеки»,- підкреслила президент Угорщини.

Вона наголосила, що Будапешт підтримує територіальну цілісність і незалежність України, а також розуміє прагнення України стати частиною співдружності європейських країн.

«Тому, ми очікуємо від неї дотримання цінностей, які характеризують нашу співдружність, зокрема захист і повне дотримання прав національних меншин не на словах, а на ділі», – констатувала Новак.

Вона підкреслила, що треба зробити все можливе, щоб уникнути ескалації війни.

«Ми вимагаємо припинення вогню і справедливого миру», – наголосила президент Угорщини.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у вівторок відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Президент України здійснює візит до Нью-Йорка 18–20 вересня.

У середу Зеленський візьме участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН щодо України.

Фото: ООН

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024