Гігієна користування помпою для води в бутлях: основні правила

28 Серпня 2023, 07:00
Гігієна користування помпою для води в бутлях: основні правила Реклама 278
Гігієна користування помпою для води в бутлях: основні правила

Помпа для води — практичне рішення для розливу потрібної кількості води з бутля. У продажу є електричні та механічні моделі. А для того, щоб вода тривалий час була чистою та свіжою, важливо дотримуватися нескладних правил гігієни користування помпою.

Поширеною проблемою є позеленіння води у бутлях. Таке буває, коли вода застоюється. Основна причина — зараження води чужорідними мікробами. Що ж робити, щоб вода тривалий час залишалася безпечною та придатною до споживання?

Вода є упакованим продуктом, і може псуватися при контакті з повітрям після відкривання бутля. Проте, наскільки довго вода у бутлі буде чистою та свіжою, залежить від самого споживача. Адже достатньо лише раз встановити бутель з водою брудними руками, щоб бактерії потрапили в кулер і, відповідно, у воду. Крім того, бактерії можуть потрапити у воду через помпу. Оскільки для розвитку мікроорганізмів потрібні лише тепло, світло й кисень, в бутлі утворюються сприятливі умови для розвитку патологічної мікрофлори. Уникнути цього легко, дотримуючись простих правил гігієни користування помпою.

В чому особливості гігієни помпи

У вас ручна помпа для води? Гігієна помпи на бутлі дуже важлива, оскільки допомагає зберегти воду чистою та свіжою тривалий час. Зокрема, варто дотримуватися таких правил:

  • Регулярне очищення. Перед використанням нової помпи та після тривалого зберігання варто промити всі її компоненти — шланги, фільтри та насадки.
  • Перед установкою насоса ретельно вимийте руки, горловину бутля протріть чистою серветкою. Тільки після цього зніміть захисний ковпачок-пробку з бутля, встановіть насос в бутель.
  • Захист від забруднень. Уникайте контакту рук з тими частинами помпи, які знаходяться у контакті з водою. Регулярно мийте руки перед використанням помпи.
  • Чистість ємність з водою. Переконайтеся, що бутель з водою добре очищений та продезінфікований. Використовуйте лише чисту воду в бутлі, щоб уникнути забруднення помпи.
  • Регулярна дезінфекція. Використовуйте регулярну дезінфекцію помпи та всіх її компонентів. Це допомагає знизити ризик забруднення та зберегти безпеку питної води.
  • Заміна фільтрів. Якщо ваша помпа має фільтри, переконайтеся, що ви регулярно замінюєте їх, як це вказано в інструкції.
  • Правильне зберігання. Зберігайте електричну помпу та її компоненти в сухому, чистому місці.
  • Слідкуйте за термінами придатності. Дотримуйтесь рекомендацій щодо часу та умов заміни деяких деталей, зокрема фільтрів або насадок.
  • Зберігайте воду у прохолодному місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені (температура не повинна перевищувати 20ºС).
  • Слідкуйте, щоб діти не торкалися руками носика помпи, а також не намагалися пити воду безпосередньо з носика помпи.

Сервіс My Water Shop пропонує швидку доставку води додому та в офіс. Також тут ви можете купити якісні помпи для води від перевірених виробників.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024