10 бригад та 3680 доз пероральної вакцини: на Свалявщині розпочали весняну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин

25 Травня 2023, 12:22
10 бригад та 3680 доз пероральної вакцини: на Свалявщині розпочали весняну пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин 1008
10 бригад та 3680 доз пероральної вакцини: на Свалявщині розпочали весняну пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин

23 травня ДП «Свалявське лісове господарство» та Свалявської районної організації УТМР за участі керівників мисливських підрозділів та спеціалістів державної ветеринарної медицини відбулась нарада по питаннях проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

На нараді було розглянуто робочі питання, зокрема проведено ознайомлення з інструкцією по використанню вакцини, визначено кількість та склад бригад які будуть проводити розповсюдження приманок вручну. 

Також визначено лісові, сільськогосподарські угіддя, околиці населених пунктів з найбільшим ареалом розповсюдження рудої лисиці.

Під час компанії з розповсюдження спеціальної антирабічної вакцини для пероральної вакцинації на території лісництва буде оброблена площа всіх лісових угідь, що належать до користування свалявського лісового господарства та мають площу 145 квадратних кілометрів.

На території Свалявського району сформовано 10 бригад по розкладці вакцини, у які ввійшли працівники лісового господарсва, єгеря та мисливці, групи очолили працівники ветеринарної медицини. 

А вже 24 травня на території району розкладено 3680 доз пероральної вакцини для диких мясоїдних.

Систематичне проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу знизить, а надалі – звільнить територію регіону від сказу природно-вогнещевого типу, – підсумував головний ветеринар Свалявської дільничої лікарні ветеринарної медицини Микола Рішко.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024