У Сваляві розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція

19 Травня 2023, 12:48
Фото: Район.Свалява 1321
Фото: Район.Свалява

Сьогодні, 19 травня, у Сваляві розпочала роботу ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Соціальні, економіко-правові та фінансові виклики в умовах глобальних трансформацій» на базі Закарпатського навчально-наукового інституту. 

Організатором наукової події виступив Західноукраїнський національний університет (ЗУНУ). 

Перед початком Міжнародної конференції ЗУНУ в особі ректора Андрія Крисоватого та ГО «Прогресильні» в особі директора Богдана Ференса підписали Меморандум про співпрацю. 

З вітальним словом до учасників звернулися: ректор Західноукраїнського національного університету, доктор економічних наук, професор Андрій Крисоватий, голова Закарпатської обласної ради, кандидат юридичних наук Володимир Чубірко

Радниця міністра Міністерства науки та інновацій Чеської Республіки Таїсія Кривошей

Доктор економічних наук, професор Університету Західної Македонії (Грецької Республіки) Евангелос Сіскос

Надзичайний і Повноважний Посол України в Туніській Республіці і в Державі Лівія за сумісництвом, кандидат економічних наук Володимир Хоманець

PhD, доцент Братиславського університету економіки та менеджменту Словацької Республіки Станіслав Філіп; заступник міського голови Берегова Андрій Печонка від імені міського голови Берегова, представника угорської громади Золтана Бабяка; голова «Ужгородського товариства словаків», голова клубу Т.Г. Масарика в м. Ужгороді Іван Латко

Заступник генерального директора санаторію «Квітка полонини» ТОВ «Сузір’я» Маргарита Загуменнова від імені Павла Ганинця, PhD, генерального директора санаторію «Квітка полонини» ТОВ «Сузір’я», заслуженого лікаря України, члена-кореспондента міжнародної академії освіти і науки, почесний доктор з екології, Академік Української технологічної академії; в.о. міського голови міста Сваляви Мирослава Скрипинець.   

Під час двох пленарних засідань лектори виступлять із доповідями та обговорять низку тем на проблематику сьогодення, до прикладу про стійкість закладу вищої освіти в умовах невизначеності, як забезпечити динаміку вступу України в ЄС, про українських біженців внаслідок агресії рф та ін. 

Серед іншого, учасники та гості конференції в експозиційній залі можуть переглянути виставку-марафон шовкового живопису «Між небом та землею» української художниці, ректорки Інституту Мистецтв ім. Сальвадора Далі, Президентки Конфедерації дизайнерів та стилістів України Оксани Фурси.   

Конференція триватиме до вечора. 

 

  

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39