У Сваляві Алею слави загиблих героїв облаштують так, як хочуть їх рідні

17 Травня 2023, 17:18
Фото: Район.Свалява 1318
Фото: Район.Свалява

У Свалявській міській раді відбулась зустріч керівництва громади з рідними загиблих у війні з російськими окупантами Героїв, які поклали своє життя за свою країну. Приводом для зустрічі стали чутки та маніпуляції у соцмережах про те, ніби то Свалявська міська рада відмовляється облаштувати меморіальні дошки та Алею слави, де поховані свалявські військові. 

На зустрічі були присутні представники Свалявського районного військового комісаріату, які розповіли, що ще у жовтні 2022 року звернулися із листом до Свалявської міської ради, у якому просили про закріплення (виділення) земельної ділянки для створення «Алея слави воїнів-захисників»; 

затвердження дизайну однотипних пам’ятників, що плануються для встановлення загиблим військовослужбовцям Свалявської громади; проведення благоустрою прилеглої території та влаштування доріжок; 

відновлення дорожнього покриття під’їзної дороги до місця поховання; 

виготовлення затвердження проектно-кошторисної документації проекту «Алея слави воїнів-захисників» та реалізацію проекту «Алея слави воїнів-захисників» з встановленням меморіалу, однотипних пам’ятників та впорядкування прилеглої території.

Заступник Свалявського міського голови Михайло Попович підтвердив, що міська рада отримувала звернення від військкомату та наголосив, що питання про виділення коштів було винесено на земельну і бюджетну комісії. Затримка полягала у тому, що перед тим, як облаштовувати Алею слави спочатку потрібно було виділити земельну ділянку та пройти всі відповідні процедури. Станом на сьогодні ділянка вже виділена та оформлена згідно всіх юридичних правил, тож міська рада вже приступила до робіт по облаштуванню Алеї слави.

За рекомендацією представниці Громадської ради Ельвіри Бунди, присутні дійшли згоди, що кожна сім’я вибиратиме пам’ятник на свій розсуд, а кошти за них у розмірі до 40 000 грн компенсуватиме міська рада.

Також міська облаштує територію, прилеглу до місць поховання, та зобов’язується утримувати її у належному стані.

За матеріалами інтернет-видання Район.Свалява
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024