Як збільшити фізичну активність без занять спортом

30 Квітня 2023, 11:50
Як збільшити фізичну активність без занять спортом 453
Як збільшити фізичну активність без занять спортом

Питання, як у звичний насичений графік вмістити спорт, для багатьох залишається відкритим. Комусь бракує часу на відвідування спортзалу, іншим не дозволяють повноцінно займатись хронічні захворювання. Часто на заваді регулярній фізичній активності стає банальна лінь. Однак аби тримати тіло в тонусі, не обов'язково щодня ходити до фітнес-клубу. Досить сформувати кілька корисних звичок, аби давати організму достатньо активності.

Прості способи рухатися більше

Збільшити повсякденні фізичні навантаження легко, дотримуючись кількох простих порад:

  • Менше користуватися ліфтом. Навіть двічі на день спуститися та піднятися сходами пішки — це корисна порція активності для тіла. Звісно, не варто одразу долати 20 поверхів — можна починати з кількох, поступово збільшувати навантаження та обрати оптимальний для себе ритм. Вже за кілька тижнів ви помітите, що дихати під час підйому стає легше, а втома відчувається менше.
  • Більше ходити пішки. В межах великого міста обійтися без транспорту неможливо. Однак вийти з тролейбуса раніше та пройти пішки одну-дві зупинки — чудова нагода подихати свіжим повітрям, привести тіло в тонус. Під час обідньої перерви виділяйте принаймні 20 хвилин на прогулянку, а вечорами замість перегляду ТБ оберіть короткий променад районом.
  • Отримувати задоволення від домашніх справ. Якщо прибирання сприймати як маленьке фітнес-тренування, то мотивації стає трішки більше. Наприклад, під час миття підлоги упродовж години можна спалити близько 230-240 ккал. Тому поєднуйте бажання жити в чистоті з потребою в активності та насолоджуйтеся результатом.
  • Пересуватися містом на електросамокаті. Цей спосіб вирішує одразу кілька завдань: дозволяє швидше діставатися до місця призначення, організовувати активності з друзями у форматі прогулянок та зміцнювати опорно-руховий апарат з помірними навантаженнями. Можна купити електросамокат в Алло та почати формування корисної для здоров’я звички.

Самокат — це не лише розвага. Під час катання працює багато м’язів, тренується дихальна система. Завдяки навантаженню на ноги знижується ризик розвитку варикозу, посилюється кровообіг. Якщо вранці діставатися таким способом на роботу, а ввечері — додому, можна досягти достатнього рівня фізичної активності на день.

Додаткові переваги від їзди на самокаті

Кермуючи таким транспортом, потрібно утримати рівновагу. Це сприяє активній роботі м’язів ніг та спини, зміцнюється все тіло. Хоча навантаження від їзди на самокаті не порівняти з повноцінним тренуванням, проте для підтримки базової активності цього достатньо. Електротранспорт набуває популярності завдяки зручності, економічності та екологічності. Тому буде корисно переглянути асортимент в каталозі Алло та оцінити вигоду майбутньої покупки. З сучасним електросамокатом дозвілля стане не тільки яскравим, але й корисним.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024