Свалявчанин Андрій Шпичка увійшов до 10-ки кращих на чемпіонаті світу з важкої атлетики. ВІДЕО

31 Березня 2023, 18:31
Фото: Василь Попович 2127
Фото: Василь Попович

Сьогодні, 31 березня відбулась історична подія для Свалявської громади та усього Закарпаття.

На чемпіонаті світу з важкої атлетики в Албанії серед юнаків у категорії до 102 кілограмів – виступив учень Свалявської ЗЗСО №3 Андрій Шпичка.

Як розповів головний тренер Закарпаття з важкої атлетики Василь Попович, це дебют Закарпаття, адже до цього моменту за часів незалежної України нікому не вдавалося виступити на всесвітній площадці для важкоатлетів з таким результатом.

У ривку свалявчанин використав всі три спроби та побив власний рекод піднявши 135 кілограмів, а в поштовху Андрій витиснув 155 кілограмів у що в сумі становить 290 кілограмів.

Відтак свалявчанин посів 7–ме місце серед 14 спортсменів з усього світу у своїй категорії та 5-те місце у вправі «ривок».

Одним з найважчих моментів тренер вважає можливість потрапити на сам чемпіонат, адже щоб поїхати на змагання потрібна була чимала сума коштів.

Завдячуємо Володимиру СуботовськомуОлександру Фізеру та Василю Петьовці за фінансову підтримку, а також батькам наших вихованців. Тільки завдяки спільній допомозі ми зуміли потрапити до Албанії, – розповідає тренер хлопця Василь Попович.

Андрій Шпичка змагався за першість з потужними суперниками з Кореї, Мексики, Америки, де підготовка та спортзали на вищому рівні. А для спортсмена зі Сваляви, який тренується у прямому сенсі в підвалі, це дуже хороший результат, – зазначив тренер хлопця.

Цей виступ ми присвячуємо 128 гірсько-піхотній бригаді, яка зараз оберігає нашу Україну від російського окупанта.  Завдяки Вам ми маємо змогу представляти Україну на чемпіонаті світу, – додав Василь Попович.

Попереду на Андрій готується до чемпіонату України з важкої атлетики та чемпіонату Європи.

Відео з виступу талановитого свалявчанина пропонуємо переглянути ексклюзивно від інтернет-видання Район.Свалява:

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024