Обласний будинок дитини зможе надавати реабілітаційні послуги для дітей від 3 до 14 років

23 Березня 2023, 13:00
Обласний будинок дитини зможе надавати реабілітаційні послуги для дітей від 3 до 14 років 595
Обласний будинок дитини зможе надавати реабілітаційні послуги для дітей від 3 до 14 років

Заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук у ході робочого візиту на Свалявщину відвідав КНП «Обласний будинок дитини» Закарпатської обласної ради та разом із його директором Володимиром Бейрешем обговорили комплекс заходів для ефективної роботи закладу.

Насамперед йшлося про проведення окремих будівельних робіт зі створення умов для надання реабілітаційних послуг дітям віком від 3 до 14 років. 

Завдяки цьому заклад зможе законтрактуватися із НСЗУ за пакетом медичних гарантій «медична реабілітація», надавати платні послуги населенню та заробляти кошти. 

Торік пацієнти лікувалися у висококваліфікованих фахівців Обласного будинку дитини та цьогоріч, через оновлення вимог НСЗУ – заклад не зміг отримати відповідний пакет медпослуг. 

Зараз тут можуть проходити реабілітацію дітки віком тільки до 3-х років. Директор будинку наголосив, що минулого року завдяки таким послугам заклад отримав додаткове фінансування на 2,8 млн грн. 

Тож, наразі потрібно удосконалити інфраструктуру – встановити ліфт для маломобільних пацієнтів, облаштувати додаткові кабінети: сенсорні кімнати, кабінети ерготерапевта, окреме медичне обладнання, провести комунікації тощо. Забезпечивши таким чином усі вимоги НСЗУ заклад зможе акумулювати понад 5 млн грн щороку.

Володимир Бейреш поділився з посадовцем обласної ради й іншими планами на найближчу перспективу, зокрема щодо облаштування кімнати соціалізації, ремонту приміщення для групи «Малятко», удосконалення системи теплопостачання будівлі. 

Він також наголосив, що з початку війни в Обласний будинок дитини релоковано комунальний заклад Київської облради «Спеціалізований обласний будинок дитини м. Біла Церква» – 35 дітей і 11 дорослих, які тут проживають. 

«Із наступного року ця дитяча установа фінансуватиметься тільки із НСЗУ та місцевого бюджету. Тож основний фінансовий тягар залишається за обласним бюджетом. Тому і влада, і представники КНП нині маємо зробити усе від нас залежне, щоб комунальний заклад облради зміг надавати реабілітаційні послуги населенню, отримувати додаткове фінансування і самостійно заробляти», – прокоментував візит Василь Дем’янчук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024