Електрична зубна щітка: особливості, переваги

15 Лютого 2023, 15:32
Електрична зубна щітка: особливості, переваги 548
Електрична зубна щітка: особливості, переваги

Кожному відоме важливе правило, що зуби потрібно чистити двічі на день. Воно стосується як дорослих, так і дітей. Ця звичка має з’явитися ще у ранньому віці й лишитися на все життя. Але не завжди виходить дотримуватися цієї вимоги. Крім того, багато дорослих і дітей чистять зуби недостатньо добре, тому гігієнічна процедура не дає потрібного ефекту. Допоможе сучасний засіб для догляду за ротовою порожниною.

Електронну щітку часто купують для дітей, щоб вони точно краще чистили зуби. Це сучасний девайс, який забезпечує якісніше оброблення внутрішньої та зовнішньої поверхні та гарний масаж ясен. При цьому від людини не потрібно багато зусиль. Гаджет не є одноразовим. Коли насадка стерлася, достатньо придбати нову, замінити, й можна далі користуватися без проблем.

Як це працює

Декому такий прилад видається дивним і незручним. Але варто лише раз спробувати його, щоб впевнитись – він справді забезпечує кращий ефект. Електрична зубна щітка зовні та за принципом роботи відрізняється від звичайної, хоча й має те саме призначення. Щетинки виробу починають вібрувати, коли користувач натискає на відповідну кнопку та запускається невеликий моторчик, вбудований у корпус. Під час роботи він гуде, але не дуже голосно.

Щетинки рухаються у різних напрямках – обертаються, піднімаються та опускаються. Таким чином вони якісно видаляють залишки їжі й зубний наліт. Вся процедура не займає більше двох хвилин, адже не потрібно довго очищати зуби вручну. В залежності від швидкості руху щетинок виділяють звукові та ультразвукові моделі. До перших відносять усі, які вібрують настільки сильно, що це чує людина.

Під час обертання щетинки добре вичищають, адже рухаються з великим розмахом. Ультразвукові моделі працюють трохи інакше. Вони створюють акустичні коливання, які не чутно користувачеві. З їх допомогою видаляється зубний наліт. Саме такі прилади ще 20 років тому визнали найбезпечнішими та корисними для здоров’я. Будь-яка електрична зубна щітка сприяє більш якісній гігієні ротової порожнини.

Які головні переваги

Важливо правильно користуватися мануальними моделями. Мало розуміти, як вони працюють. Потрібно добре обробляти кожен зуб, щоб максимально позбутися всіх непотрібних залишків. Тоді вийде запобігти карієсу, надовго зберегти красу та здоров’я. Електричні зубні щітки користуються попитом, адже мають велику кількість переваг:

  • не настільки залежні від вміння користувача. Це прекрасний варіант для людей з обмеженими можливостями та маленьких дітей;
  • допомагають впоратись зі страхом перед стоматологом. Все тому, що малюки звикають до гудіння щітки, тому потім їх не так лякатиме бормашина;
  • гарно видаляють наліт, ефективні у профілактиці гінгівіту та запалення ясен;
  • економлять зубну пасту, дозволяють користуватися освіжаючими бальзамами;
  • сумісні з різними насадками. Одним гаджетом можуть користуватися усі члени родини.

Сучасні моделі мають спеціальні датчики для контролю інтенсивності тиску.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024