Що можна приготувати у мультиварці

30 Січня 2023, 13:23
Що можна приготувати у мультиварці 581
Що можна приготувати у мультиварці

Багатофункціональна техніка здатна замінити плиту, мікрохвильову піч, духову шафу. У ній можна приготувати багато смачних страв для всієї родини. А головне – часу на це потрібно обмаль.

Пропонуємо вашій увазі кілька страв, які вийдуть особливо смачними у мультиварці.

Плов

Щоб у вас вийшов дійсно плов, а не каша з м’ясом, потрібно купити хороший рис. Адже у страві він має бути розсипчастим. Із м’яса краще взяти баранину. Але це може бути й телятина, свинина, м’ясо птиці.

Інгредієнти:

  • м'ясо (на ваш смак) – 500 г;
  • довгозернистий рис – 2 склянки;
  • холодна вода – 4 склянки;
  • морква – 2 середні;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт;
  • спеції для плову, сіль – за смаком.

М’ясо нарізається кубиками та підсмажується у відкритій мультиварці у режимі «Смаження» з додаванням 1-2 ст. ложок олії. Якщо ви помічаєте, що телятина або інші продукти підгорають, купіть спеціальний килимок, який кладеться на дно чаші під час смаження.

Додайте до м’яса нарізану напівкільцями ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву, добре промитий рис, холодну воду, сіль та спеції. За бажанням, можна також додати склянку подрібнених горіхів з родзинками. Закрийте щільно кришку і виберіть на дисплеї режим «Плов».

Готову страву перемішайте ложкою, яка йде в комплекті, викладіть на блюдо, зверху посипте подрібненою зеленню.

Парова риба

У мультиварці страва виходить смачною, соковитою.

Інгредієнти:

  • філе сьомги або іншої риби – 500 г;
  • цибуля – за смаком;
  • сік лимону, спеції, сіль – за смаком.

Рибне філе посоліть, обваляйте у спеціях, злегка збризкайте соком лимону. Покладений у спеціальний контейнер-пароварку продукт посипте порізаною кільцями цибулею. В основну каструлю налийте дві склянки води. Виберіть час приготування 15 хвилин і режим «Пароварка». У цьому режимі можна також приготувати соковиту рибу у фользі.

Шарлотка

Сумніваєтесь, що прилад дозволяє випікати смаколики? Даремно. Перш ніж замовити мультиварку, ознайомтесь з її функціями. Серед них присутня опція «Випікання». А почати можна з фруктово-ягідної шарлотки.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • дрібка солі;
  • цукор – 1 ст;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • оцет – 1 ст. л;
  • борошно – 1 ст;
  • ванілін – 2 г.

Фрукти та ягоди додаються за смаком. Це може бути 2-3 яблука, склянка ягід (можна використовувати заморожені).

Збийте яйця з дрібкою солі, після чого поступово у них додайте цукор. У добре перемішану суміш додайте погашену оцтом соду, борошно і ванілін.

Змастіть чашу мультиварки олією, посипте дно хлібними сухарями або манкою. Викладіть частину ягід або дрібно порізаних яблук. Залийте їх тістом, після чого додайте фруктово-ягідну начинку, що залишилась.

Шарлотка випікається при відповідному режимі та температурі 150 градусів протягом години. Не виймайте випічку з чаші гарячою, дайте їй трішечки вистигнути.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024