Директор Свалявської ДЮСШ прокоментував заяву про повернення до участі в олімпіаді білорусів та росіян

30 Січня 2023, 12:11
Директор Свалявської ДЮСШ прокоментував заяву про повернення до участі в олімпіаді білорусів та росіян 1374
Директор Свалявської ДЮСШ прокоментував заяву про повернення до участі в олімпіаді білорусів та росіян

Наприкінці січня президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах оприлюднив заяву з наміром «вивчити можливість» повернення росіян та білорусів до змагань з дотриманням «суворих умов».

У відповідь на запитання про ймовірну участь представників цих двох країн на Олімпіаді–2024 у Парижі, президент МОК не спростував її.

«Чи допустять їх до Парижа-2024? Ймовірно. Росіяни та білоруси могли б виступити під нейтральним прапором на Олімпіаді-2024. Місія МОК – збирати разом атлетів з усього світу, це особливий символ Олімпіади», – сказав Бах.

Своє незадоволення таким рішенням висловив директор Свалявської ДЮСШ Олександр Головнич. Очільник спортивної школи вважає таке рішення неправильним та абсурдним.

«Особисто я проти того, щоб у 2024 році росія та білорусь повернулися до участі в Олімпіаді. Не можна стверджувати, що спорт «за політикою». Я розумію, що вони готувалися, старалися, але не варто забувати, що вони так само є громадянами держав-агресорів і самі вибирали ту владу, яка у них зараз. Отже так само відповідають за наслідки її дій», – зазначив Олександр.

Також чоловік прокоментував можливість виступати росіян та білорусів під «нейтральним прапором».

«Що це дасть? З 2014 року вони не виступали під нейтральним прапором, а зараз різко вирішили змінити тактику. Це не знімає з них відповідальність, вони й надалі залишаються громадянами росії та білорусії, так само представляють їх, з пропором чи без», – підсумував директор Свалявської ДЮСШ.

Читайте також: Президент МОК відреагував на заяву про ймовірне повернення росіян на Олімпіаду

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024