Не можете знайти комфортні лінзи? Час спробувати одноденні моделі

06 Січня 2023, 14:45
Не можете знайти комфортні лінзи? Час спробувати одноденні моделі 241
Не можете знайти комфортні лінзи? Час спробувати одноденні моделі

Контактні лінзи не можна назвати зручними для усіх користувачів. Одні не можуть звикнути до відчуття чужорідного предмета, інші скаржаться на пересихання очей та дискомфорт під час роботи за комп'ютером. Користувачам, які спробували моделі різних виробників та планів заміни, але не знайшли ідеальні, радять спробувати одноденні. Перегляньте каталог лінз https://kyivlinza.ua/catalog/kontaktnye-linzy/ у магазині Київлінза, там ви точно знайдете модель, яка влаштує вас за якістю та вартістю.

Які переваги мають одноденні лінзи?

  • Їх не потрібно промивати

Відсутність догляду є головною перевагою одноденної оптики, що робить її зручною для молоді та активних людей. Користувачі не прив'язані до контейнера та не мусять брати у подорожі дорожній набір для догляду. Все що потрібно — декілька блістерів на кожен день відпустки та краплі для зволоження очей, щоб швидко позбавитись дискомфорту чи промити пластинку, якщо на неї потрапить пісок. Одноденні лінзи не контактують з універсальним розчином, тому не викликають алергії у людей з чутливими очима.

  • Вони найбезпечніші серед усіх видів контактних лінз

Засоби для корекції зору контактують з поверхнею очей та омиваються слізною рідиною, тому швидко покриваються білковим, сольовим та ліпідним нальотом. На поверхні стерильної пластинки також збирається бруд та бактерії, які швидко розмножуються у теплому, вологому середовищі. Усе це призводить до запалення тканин ока та появи інфекційних захворювань. Часто інфекційні ускладнення є результатом неправильного догляду за оптикою чи контейнером, де вона зберігається. Усе це не стосується одноденних лінз, адже щоранку користувач надягає стерильні, ідеально зволожені пластинки, які ввечері відправляються до смітника.

  • Вони м'якші, тонші та комфортніші за усі моделі планової заміни

Одноденні лінзи не мусять бути міцними, пружними чи зносостійкими, тому їх виготовляють із найтонших та найм'якших видів гідрогелю і силікон-гідрогелю. Вони настільки делікатні, що не відчуваються на очах та ідеально підходять для періоду адаптації. Якщо ви не можете знайти комфортні засоби корекції серед моделей на 14 чи 30 днів, спробуйте одноденні. Вони м'яко лягають на поверхню рогівки, тому є комфортними від першої хвилини використання до пізнього вечора. За 12-14 годин матеріал не встигає забруднитись чи пересохнути, тому ви забудете про дискомфорт чи симптоми синдрому сухого ока.

Чому не варто переношувати одноразові лінзи?

Одноразові засоби корекції зору коштують дорожче за моделі планової заміни, тому головною причиною переношування є бажання заощадити та витиснути максимум від оптики. Деякі користувачі носять одноденні моделі по декілька днів, промивають універсальним розчином та зберігають у контейнері. Одноразова оптика не призначена для промивання, адже має іншу структуру ніж моделі планової заміни. Яким би розчином не промивали такі лінзи, у їх тілі залишаються та розмножують бактерії. Тому кожен день повторного використання збільшує вірогідність виникнення інфекційних та гіпоксичних ускладнень.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024