У Свалявську лікарню привезли нове обладнання

27 Грудня 2022, 13:16
У Свалявську лікарню привезли нове обладнання 4575
У Свалявську лікарню привезли нове обладнання

Сьогодні, 27 грудня, у Свалявську міську лікарню доставили сучасний комп'ютерний томограф японського виробництва вартістю понад 11 млн. гривень, який напередодні обіцяв керівництву лікарні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Відомо, що медичне обладнання було придбано за кошти Міністерства охорони здоров’я та активного сприяння народного депутата України Михайла Лаба.

Зараз спеціалісти встановлюють, налагоджують і тестуватимуть томографи, забезпечать також, супровід введення в експлуатацію та проведуть навчання персоналу.

Що і за скільки можна буде ним обстежити дізнаєтесь незабаром. Слідкуйте за оновленням.

Для довідки:

У чому різниця між КТ і МРТ?

Комп’ютерна томографія (КТ) – це метод променевої діагностики, заснований на застосуванні рентгенівських променів. Комп’ютерний томограф являє собою спеціальну рентгенівську установку, яка обертається навколо тіла пацієнта і робить знімки під різними кутами. Зображення обробляються і підсумовуються комп’ютером. Комп’ютерна томографія заснована на вимірі і складній комп’ютерній обробці того, наскільки послаблюється рентгенівське випромінювання в різних по щільності тканинах.

При магнітно-резонансної томографії (МРТ) не застосовується іонізуюче випромінювання, а використовується дія магнітних полів. Для отримання зображення магнітно-резонансний томограф (МРТ) пацієнта поміщають в сильне магнітне поле, це призводить до того, що всі атоми водню в тілі пацієнта шикуються паралельно напрямку магнітного поля. У цей момент апарат посилає електромагнітний сигнал, перпендикулярний основному магнітному полю. Атоми водню, що мають однакову з сигналом частоту, «збуджуються» і генерують свій сигнал, який вловлюється апаратом. Різні види тканин (кістки, м’язи, судини і т.д.) мають різну кількість атомів водню і тому вони генерують сигнал з різними характеристиками. Томограф розпізнає ці сигнали, дешифрує їх і будує зображення. Таким чином, тканини диференціюються за змістом атомів водню, спрощено кажучи, води.

Саме тому магнітно-резонансна томографія має свої протипоказання, серед яких I триместр вагітності, наявність кардіостимулятора, імплантатів середнього вуха, металевих сторонніх тіл.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024