ЕКСПЕРИМЕНТ: Що свалявські діти просять у святого Миколая?

19 Грудня 2022, 14:16
Що свалявські діти просили від святого Миколая?  822
Що свалявські діти просили від святого Миколая? 

Уже менше, як за день до українців навідається з подарунками святий Миколай. Цього свята, що родом з дитинства, очікують і діти, дорослі. Однак побажання цього року вочевидь у всіх відрізняються з попередніми роками. 

Ми попросили школярів Свалявського ЗЗСО №2 написати листи до святого чудотворця. Давайте довідаємось про що мріють діти у період зимового дива. 

«Я дуже радий, що ви читаєте цього листа. Я сильно хочу допомогти нашим воїнам, тому я прошу супер силу для ЗСУ. Святий Миколаю, подаруйте всім воїнам броню100-рівня, щоб всі повернулися живими, супер силу, невидимості, щоб ворог їх не бачив, нескінченний запас зброї і боєприпасів, ще їжі, щоб вони ніколи не були голодними і теплу зиму. Це все, що потрібно цього року», – емоційно зазначає учень 9-го класу Артур Мандзяк. 

А учениця 5-го класу Софія щиро благає Миколая подарувати щастя для кожної дитини: «а нашим захисникам здоров’я та сили. Подарунків я не хочу. Хочу, щоб швидше закінчилася війна і українські родини об’єдналися». 

Найбільше дітлахи просять в листах миру та спокою в своїй країні. А також принести в Україну закінчення війни та перемогу над ворогом. А ще «щоб воїни ЗСУ як лицарі світла мали броню, силу, тепло, їжу. Щоб в оселях українців було світло і тепло, лунали сміх і радість, це все, що бажаю в цьому році», – написала школярка Катерина. 

7-річний учень другого класу Родіон у цьому році також просить подарунки не для себе, а для наших воїнів – «подаруй їм силу, щоб перемогти зло. Щоб наші захисники повернулись живими до свої рідних». 

«Я завжди просила від тебе подарунки, а тепер прошу зроби все для того, щоб наша держава була щасливою. Я хочу, щоб діти посміхалися, щоб батьки з дітьми зустрічалися. Хочу, щоб Україна цвіла, адже це найголовніше», – звертається до святого школярка Анастасія Мандзяк.    

Чи не в кожному листі діти з розумінням зауважують – тепер час не для бажань і подарунків. 

«Тепер ти читаєш цього листа і думаєш, що я буду просити цукерки, фрукти, іграшки. Але насправді я хочу: мир, долю, щастя, для України. Для ЗСУ я прошу лише одне: здоров’я, сил та мужності. Дуже шкода, що такі милосердні, мужні та добрі мають долати страшні муки», – з жалем зазначає учениця 6-го класу Єлизавета Попович. 

«Я завжди просила у Вас іграшки, солодощі, речі, проте зараз у мене інші бажання. Подаруйте нашим захисникам здоров’я, ще більшу впевненість у своїх силах та віру у світле майбутнє. Зробіть так, щоб кожна дитина дочекалась батьків», – звертається з проханням Ніколь Микита.  

Вероніка Заразка просить, щоб росія перестала воювати з Україною, «щоб ми перемогли і були живі й здорові». 10-річний Дмитро Пукіш каже, що молиться щодня, аби тато повернувся з фронту живим і здоровим.  

Діти письмово відзначають, що були старанними, чемними, гарно себе поводили, допомагали й слухають батьків. Дехто навіть підготував віршовані рядки для улюбленого дитячого святого: 

«Я у Бога завжди прошу

Не цукерок і не грошей,

А здоровя мамі й тату 

Миру, щастя в нашу хату 

Миру, щастя всій родині, 

Усій нашій Україні», – виразила свої побажання у поетичній формі Христина.

Учень 4-го класу Данило зазначає, що цього року не бажає ані машинок, ні лего, планшету. 

«Хочу, щоб у кожного українця був свій дім, тепло, щоб закінчилась війна. Хочеться жити без повітряної тривоги і спати щоночі у своєму зручному ліжечку, а не у холодному підвалі». 

Перечитавши листи, на серці стає втішно від того, що діти щиро вірять у силу святого Миколая здійснити мрії. Тож і ми віримо, що Україна переможе в цій страшній війні. 

Підготувала Ольга МОЛНАР 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39