ТОП-3 найчастіші поломки газових плит

04 Грудня 2022, 12:30
ТОП-3 найчастіші поломки газових плит 1407
ТОП-3 найчастіші поломки газових плит

Головний атрибут кожної кухні – це, безперечно, газова плита. Саме завдяки цій побутовій техніці жінки та чоловіки практично щодня готують їжу та різні інші смаколики. Враховуючи особливу важливість газової плити, її поломка навряд чи когось приведе у захват. Але не варто одразу ж впадати у відчай і бігти купувати нове устаткування – більшість несправностей можна вирішити шляхом ремонту та замінити поломаної запчастини новою, справною.

Тому, коли ваша плита вперто відмовляється працювати, потрібно для початку діагностувати причину поломки, після чого замовити всі необхідні запчастини до газових плит, а затим провести їх заміну. Зверніть увагу: якщо вам бракує відповідного досвіду в плані ремонту побутової техніки, краще довірити цю справу професійному майстру, який виявить реальну проблему та усуне її належним чином.

А тепер розглянемо три найпоширеніші поломки газових плит, з якими можна стикнутися в процесі експлуатації такого кухонного приладдя.

Запах газу з плити

В випадку, коди звернули увагу на те, що в процесі приготування страв з боку плити чуєте запах газу, це може вказувати на поломку точки встановлення сопла чи пошкодження стику корпусу сопла та трубки.

Місце, звідки йде витікання газу, можна встановити самостійно. Для цього варто зняти кришки з пальників та нанести на них мильний розчин. Там, де утворюватимуться бульбашки, і буде місце витоку газу.

Якщо ви стикнулися з подібною проблемою, одразу ж перекрийте подачу газу до плити, після чого зверніться до майстра.

Комфорка не запалюється

Найчастіша причина несправності – банальне засмічення. Після ретельного очищення конфорка запалюватиметься як і раніше. Серед серйозніших причин варто виокремити наступні:

  • Порушення ізоляції чи утворення тріщини;
  • Перегоріла термопара чи зламався електромагнітний клапан;
  • Банальна несправність розетки, до якої підключена газова плита.

Вирішення даних поломок відбувається шляхом заміни зламаного елемента. Головне, щоб ці комплектуючі бути якісними і підхожими для вашої моделі плити – і навіть тоді, коли мова йде про заміну ручки для плити – купувати запчастини слід виключно такі, що є сумісними з вашою технікою.

Гасне конфорка після відпускання ручки

Тут скоріш за все причиною такого явища є вихід з ладу системи контролю. Є дуже важливою та обов’язковою складовою сучасної газової плити. Коли має місце така несправність, потрібно одразу ж замінити даний елемент, адже тут передусім мова йде про безпеку і цим не варто нехтувати.

Газову плиту можуть спіткати різні несправності, головне, щоб ви завжди пам’ятали, що більшість з них можна вирішити, тобто в таких випадках необхідність купівлі нової техніки – мізерна або взагалі відсутня. Важливо лише обирати якісні запчастини і ніколи не економити на цьому.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024