На Свалявщині відкрили благодійну мистецьку виставку «Між небом та землею»

01 Грудня 2022, 13:21
На Свалявщині відкрили благодійну мистецьку виставку «Між небом та землею» 719
На Свалявщині відкрили благодійну мистецьку виставку «Між небом та землею»

Днями у санаторії «Квітка полонини», що на Свалявщині відкрили Благодійну виставку-марафон «Між небом та землею» основною метою, якої є: збір коштів для відродження українського мистецтва, закладів творчої освіти, постраждалих під час війни, допомоги творчо-обдарованим дітям, музеям, культурним закладам.

На відкритті виставки були присутні: директор департаменту культури Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук, начальник відділу формування державної політики у сфері охорони культурної спадщини Міністерства культури України Іван Яговенко, Головна зберігачка фондів Національного музею Тараса Шевченка Юлія Шиленко, українська акторка Наталія Васько, ректор Аадемії культури та мистецтв м. Ужгород Наталія Шетеля, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець, Агнеса Кеменяш, Мирослава Голонич, Тетяна Шандор, Едіта Грабар, Наталія Петерварі.

Виставка поєднує трьох митців – геніального Тараса Шевченка – основоположника класичної школи українського живопису, Марію Приймаченко – видатну представницю українського наївного мистецтва і Оксану Фурса — відому українську художницю, представницю сучасного фолк-арту.

Мені приємно, що в «Квітці полонини», з якою я познайомилася на початку війни, я відкрила для себе перлину Закарпаття. Сьогодні всі митці України об’єдналися навколо ідеї перемоги і працюють на арт-фронті. Ми можемо розмовляти через візуальне мистецтво і більше достукуватися до сердець у всьому світі, — підкреслила ініціаторка проєкту Оксана Фурса.

Як зазначають організатори виставки, такий проєкт потрібен саме зараз, бо ворог намагається знищити нашу культуру, нашу державність. Відкриттям цієї виставки у санаторії «Квітка полонини» фактично створюється закарпатський культурний хаб.

Цією виставкою ми хочемо наголосити, що нема сходу чи заходу, є єдина Україна – велика і сильна, — прокоментувала Маргарита Загуменнова, заступниця директора санаторію.

Організатори ставлять за мету зібрати кошти для відродження українського мистецтва, закладів творчої освіти, постраждалих під час війни, допомоги творчо-обдарованим дітям, музеям, культурним закладам.

Виставка «Між небом та землею» працюватиме до першої половини січня. У рамках виставки відбудеться низка заходів: різноманітні майстер-класи, класи арт-терапії. Я впевнена, що вона залишить великий слід у культурному житті Закарпаття, — додала Оксана Фурса.

 

Відкриття виставки гармонічно доповнили хіти світової та української класики у виконанні камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

Фото: Володимир Ануфрієв

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024