Обираємо повербанк правильно: що врахувати в першу чергу

30 Листопада 2022, 12:20
Обираємо повербанк правильно: що врахувати в першу чергу 594
Обираємо повербанк правильно: що врахувати в першу чергу

Планові чи аварійні відключення електроенергії стали сигналом до того, що обов’язково потрібно завжди мати під рукою автономне джерело живлення. Серед найкращих варіантів – так звані повербанки, тобто портативні зарядні пристрої, з допомогою яких можна досить швидко підзарядити смартфон, планшет, ліхтарик чи інший пристрій, який працює від акумулятора.

Щоб купити підхожий Powerbank, який цілком і повністю задовольнятиме всі ваші потреби, потрібно підійти до цього завдання відповідально та зважено, звертаючи увагу як на параметри зарядного пристрою, так і на інші не менш важливі характеристики. Про що конкретно йде мова? Розглянемо це питання в подробицях.

Головний параметр – ємність

В даному випадку все просто – чим більший показник ємності, тим більшу кількість разів ви зможете підзарядити, приміром, телефон чи ліхтарик. Щоб обрати підхожий пристрій, орієнтуйтеся на такі моменти:

  • Коли мова йде виключно про заряджання смартфона, повербанка на 5000 чи 10000 мА/г більш ніж достатньо;
  • Для підзарядки одночасно двох і більше пристроїв, краще купити потужніший powerbank – 30000 мА/г і більше.

Наступне – сила вихідного струму

Це дуже важлива характеристика, яка вказує як на швидкість заряджання гаджетів, так і сумісність з пристроями, тому ніколи не залишайте показник сили вихідного струму поза увагою. Якщо ця інформація мало про що вам говорить, спробуємо поясними простіше: для телефона оптимальним показником сили вихідного струму є 1 А, для планшетів – від 1.5 до 2.5 А. А ось лептопи вже потребують щонайменше 3 А, а то й вище. Просто врахуйте це.

До речі, можна купити повербанк, який має роз’єми з різною силою вихідного струму. Це буде розумним рішенням, адже таким чином ви зможете одним зарядним пристроєм відновлювати заряд енергії різного устаткування.

Роз’єми

Портативні зарядні пристрої можуть комплектуватися одним або декількома роз’ємами, наприклад, USB Type-A, Type-C або microUSB. Тут варто відштовхуватись від власних потреб та того, який порт найчастіше використовується.

Інші опції

Не зайвим буде підтримка технології швидкої зарядки, наявність індикатора рівня заряду чи навіть ліхтарика. Ці речі хоч і не з категорії «маст-хев», однак їх наявність для когось буде значним плюсом.

Повербанки зараз є дуже затребуваними і потрібними пристроями, які допоможуть швидко відновити оптимальний рівень заряду ваших гаджетів в умовах відсутності електроенергії. А завдяки компактним розмірам їх можна запросто тримати в сумці чи рюкзаку та використовувати,коли виникне на це необхідність.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024