Як вибрати спальний мішок?

07 Листопада 2022, 09:50
Як вибрати спальний мішок? 397
Як вибрати спальний мішок?

Нічна риболовля підходить для справжніх цінителів екстриму. Саме в темну пору доби вдається відчути особливу атмосферу й насолодитися процесом. Але якщо є бажання провести біля ставка декілька днів, треба забезпечити комфортні умови для відпочинку і сну. Саме в таких випадках потрібно купити спальний мішок в інтернет-магазині «Риболов-Експерт». Така річ просто необхідна для тривалої риболовлі. Але який саме виріб потрібен, і на що варто звернути увагу при виборі?

Переваги спального мішка

Багато рибалок користуються звичайними наметами, або відпочивають на розкладних кріслах. Такий варіант можливий літом, коли ночі ще теплі й немає ризику простудитися. Але, починаючи з ранньої осені, температура різко опускається, і провести ніч біля водойми може бути дуже небезпечно. Саме в такому випадку необхідний спальний мішок. Він здійснює такі функції:

  1. забезпечує теплом, незалежно від температури;
  2. захищає від шкідників і плазунів;
  3. економить простір в наметі;
  4. не пропускає вологи;
  5. зручно носити в спеціальному чохлі.

Навіть пізньої осені можна відчувати себе комфортно та забезпечити собі здоровий сон.

Обираємо форму та розмір

Щоб спальний мішок був зручним, потрібно грамотно підійти до вибору. Активні користувачі рекомендують обирати річ, яка буде на 25-30 см довшою за ріст людини, котра там має відпочивати, й мінімум на 15 см ширшою. Це дасть змогу вільно розмістити своє тіло, при необхідності змінювати положення й не відчувати дискомфорт. Стандартні вироби мають європейські розміри:

  1. S-M – 165 см на 75 см;
  2. M-L – 180 см на 75 см;
  3. L-XL – 190 см на 85 см;
  4. XL-XXL – 200 см на 100 см.

Перший найменший підходить для нетривалого відпочинку. Краще для зручності обирати оптимальний розмір. Також немає сенсу брати з величезним запасом, вільне місце не буде утримувати тепло. Максимальний розмір потрібен високим людям із широкими плечима. Щодо форми, то розрізняють три основних, кожна має свої переваги:

  1. прямокутні мішки-ковдри на застібці, повністю закривати потрібно, коли холодно, а в іншому випадку накриватись як пледом;
  2. кокони – моделі звужені донизу з ефектом максимального збереження тепла, для холодної пори року;
  3. напівковдри без фіксованих застібок, зручний варіант, який може бути як мішок, так і ковдра для відпочинку.

Обирати доречно індивідуально, щоб було зручно й тепло. Сучасний ринок пропонує безліч пропозицій, кожен зможе обрати ідеальну для себе.

Особлива увага на наповнення

Тепловий ефект забезпечується завдяки матеріалу, яким наповнений спальний мішок. Він не гріє, а допомагає стабілізувати температуру тіла і надовго утримати її в нормі. Сучасні моделі мають два основних наповнення, а саме: пух та синтетичне волокно. Для перших використовується саме натуральний гусячий пух. Таке наповнення забезпечує високий рівень тепловіддачі, він дуже м’який і легкий. Повітря безперешкодно потрапляє до тіла. Такий виріб довговічний при правильному догляді. Однак ціна значно вища ніж інших моделей. Також до мінусів варто віднести боязнь вологи. Пух при потраплянні води швидко збивається та псується. Тому купувати варто речі зі спеціальним водостійким покриттям. Синтетичний наповнювач значно дешевший, але не такий теплий. Він підходить для людей з алергією на пух. Також до переваг можна віднести можливість регулярного прання та швидкість висихання. Особливу увагу звернути на товщину синтепону, від цього буде залежати температура всередині.

Функціональність спальних мішків

Не варто забувати про температурний режим. Він позначається на кожному виробі й має чіткі температурні межі. Для риболовлі оптимальним являється режим «комфорт», він дасть змогу зігрітися, але не перевищить показників +20 градусів. Для літніх ночей також можна використовувати режим «Ліміт». Сучасні моделі пропонують не тільки теплоощадний ефект, вони мають і додаткові функції, на які варто звернути увагу при виборі. Комфортні вироби можуть мати такі опції:

  1. наявність кишені для подушки, розміщується в капюшоні, являє собою спеціальний невеликий відсік із застібкою;
  2. додатковий захист біля блискавки у вигляді планки, який не дозволяє проникнути холоду всередину;
  3. кишеня для особистих речей, розміщується всередині, захищає від проникнення вологи;
  4. петлі використовуються для сушки, а внутрішні фіксатори допоможуть розмістити килимок при необхідності;
  5. форма блискавки, краще обирати двобічну, буде зручно застібати зсередини;
  6. утеплення окремих місць, наприклад, в області шиї та стоп повинен бути грубший матеріал.

Багатофункціональний спальний мішок зробить річну риболовлю комфортнішою. Тепер не потрібно переживати про холод та незручність, головне – обрати правильну річ і бути впевненим в безпеці, незалежно від природних умов. Спальний мішок-ковдра Totem Ember є найкращим варіантом для відпочинку та сну на природі, оскільки за помірну ціну така ковдра зберігає комфортну температуру, має внутрішній утеплювач та багато вільного місця. Вага комплекту 1,3 кг, температурний режим до -6 градусів морозу. Зовнішній матеріал мішка з водонепроникної тканини. Спальний мішок Pinguin Tramp – це дорожчий варіант спальнику. Вироблений в Чехії та має форму кокону. Його перевагою є вага всього 900 г. Підходить для температури до -5, вологозахисний та теплий з високою щільністю наповнення. Спальний мішок Skif Outdoor Morpheus має досить значну вагу 1,9 кг. За своєю вартістю є середнім варіантом для людини зі зростом до 1,9 м. Він виготовлений з матеріалу, що дихає та захищає від потрапляння вологи. В наявності внутрішні кишені для зручності користування та витримує температуру до -2 градусів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024