Свалявські водії нарікають на пішоходів, які ходять в ночі без світловідбиваючих елементів

03 Листопада 2022, 12:26
Свалявські водії нарікають на пішоходів, які ходять без світовідбиваючої стрічки 729
Свалявські водії нарікають на пішоходів, які ходять без світовідбиваючої стрічки

До нашого видання звернулися місцеві автомобілісти, які неодноразово нарікали, що через відключення вечірнього освітлення на вулицях міста та сіл, не в змозі побачити пішоходів, через те, що останні не носять на собі світовідбиваючих стрічок.

Кожен пішохід повинен бути помітним на дорозі. Якщо ви йдете вздовж неосвітлених доріг в темряві в чорному одязі – ви фактично невидимі для водія. Додайте погані погодні умови, крутий поворот або ями – ось «рецепт наїзду на пішохода». 

Як розповідає одна з жительок Свалявщини, подібна подія трапилась з нею днями при виїзді зі Сваляви:

– Одного разу я виїжджала зі Сваляви, було години біля 9-тої вечора, як підійматися на Береги, йшов чоловік ромської національності, весь в чорному, злився з темрявою, зустрічних машин не було, і я тільки боковим поглядом помітила, що проїхала від нього сантиметрів 5, а може й менше. Слава Богу не зачепила! Якби у нього була стрічка, яку видно за декілька десятків метрів, все було б інакше. Ризик потрапити до в'язниці у водія зменшується. А коштує така стрічка 30 гривень, – розповідає Марія.

Нарікає на таку ж проблему один з жителів Сваляви Олександр Тацей, який повертається з роботи в пізню пору:

– Зараз, їдучи машиною у вечірній час, потрібно бути дуже обережним, адже пішоходів, які йдуть дорогою, не видно через світло зустрічного транспорту. Перехожого або велосипедиста помічаєш уже перед машиною. І, переходячи дорогу, переконайтеся, що автомобіліст бачить вас, а вже потім починайте рух. Тому прохання до пішоходів, а особливо для велосипедистів: придбайте собі, будь ласка, стрічку за декілька десятків гривень. Збережіть здоров'я собі та водію, – коментує свалявський водій Олександр.

Наші журналісти відвідали свалявські магазини, аби дізнатися, де і за скільки можна придбати такі стрічки.

Читайте також: Де у Сваляві можна придбати світловідбиваючі пов'язки для пішоходів

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024