5 частих помилок при купівлі ювелірних виробів

28 Жовтня 2022, 10:00
5 частих помилок при купівлі ювелірних виробів 394
5 частих помилок при купівлі ювелірних виробів

Придбання ювелірних прикрас — це завдання не з легких незалежно від того, з якою метою ви купуєте каблучку, сережки, кулон або ланцюжок: для себе чи на подарунок. У цій статті ми розповімо про п'ять найпоширеніших помилок при покупці ювелірних прикрас і пояснимо, як їх не робити.

Перша помилка — натуральні камені краще за синтетичні

Деякі люди готові переплачувати в кілька разів, але купувати ювелірні прикраси тільки з натуральним камінням, вважаючи синтетичні недостатньо хорошими. Насправді ж всі штучні самоцвіти вирощуються з натуральної основи й відрізняються від звичайних мінералів тільки способом виробництва. Синтетичні кристали завжди ідеальної якості, тому що не містять сторонніх включень. Тому навіть легендарний бренд Pandora пропонує свої знамениті намистини зі штучними кристалами.

Висока ціна натурального каміння обумовлена винятково важчим способом їх добування (і більш шкідливим для екології), а також обмеженою кількістю. Тому найчастіше вони цікаві лише колекціонерам.

Друга помилка — упередження щодо країни-виробника

Деякі покупці відмовляються купувати платинові, золоті та срібні прикраси з дорогоцінним або напівдорогоцінним камінням, коли дізнаються, що метал або самоцвіти були видобуті в азійській країні. Але перед надходженням у продаж усі вироби перевіряють фахівці із незалежної пробірної палати та після необхідних тестів ставлять пробу. Якщо метал або каміння не відповідають міжнародним вимогам, виріб не надходить у продаж та не отримує сертифіката якості.

Третя помилка — чим вища знижка, тим краще

Періодично великі компанії та дрібні фірми з продажу ювелірних виробів влаштовують розпродажі. І виникає велика спокуса придбати золоту каблучку або срібний кулон зі знижкою в 50, а то й 70%. Але зазвичай такі знижки зумовлені додатковою і дуже солідною націнкою на товари. Перевірити це легко — достатньо знайти в інтернеті такий самий виріб та порівняти вартість. А ось знижки до 20% справді можуть допомогти заощадити.

Четверта помилка — придбання підробки

В ювелірній промисловості вироби не можуть коштувати надто дешево. Якщо ж ви купуєте за надто низькою ціною каблучку або брошку з бірюзою, цілком можливо, що замість цього каменю використовується крихта. А сережки з діамантами можуть бути виробами з прозорим кварцом або й зовсім склом. Щоб не потрапити в халепу, завжди вимагайте сертифікат на виріб.

П'ята помилка — поєднання непоєднуваного

Натуральні дорогоцінні камені — рубіни, смарагди, сапфіри, діаманти — не поєднуються зі сріблом, тільки з золотом або платиною. Якщо ж вам пропонують купити срібні каблучки або сережки з самоцвітами, найімовірніше, такі прикраси оздоблені камінням низької якості або штучними аналогами.

Сподіваємося, наші рекомендації допоможуть вам не припускатися помилок під час придбання ювелірних прикрас.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024