20 мільйонів корун, фонд «Карітас» та Свалявський ліцей: у Сваляві відремонтують приміщення для потреб внутрішньо-переміщених українців

28 Вересня 2022, 14:20
Фото: Закарпатська обласна рада 2841
Фото: Закарпатська обласна рада

До кінця року на одній з територій Свалявського будівельного ліцею та Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. М. Данканича відремонтують будівлю та поставлять збірні будиночки для проживання ВПО.

Про це повідомив голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

Житло відреконструюють за сприяння директора Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад Закарпаття» облради Антон Громовий, директора Свалявського професійно-будівельного ліцею Олександра Власик та Наталії Мацькової — проєктного менеджера Благодійного Фонду «Карітас» Чеської Республіки у місті Мукачеві. Представники кожної зі сторін підписали договір про початок ремонту будівель для потреб внутрішньопереміщених українців. 

Загальна сума, на яку планується здійснити ремонт таких приміщень на Закарпатті складає 20 мільйонів чеських корун.

Відновити планують понад 630 квадратних метрів в гуртожитку Свалявського професійно-будівельного ліцею та Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. М. Данканича.

На території останнього встановлять збірні будиночки для проживання внутрішньопереміщених осіб.

Як повідомив під час зустрічі директор Свалявського професійно-будівельного ліцею Олександр Власик: 

Наразі у гуртожитку закладу мешкають 67 внутрішньо-переміщених осіб, які потребують покращення житлових умов.

«Сподіваюся, що фонду вдасться завершити справу до задекларованого часу і ми зможемо отримати результат, до якого йшли не один місяць, оглядаючи не один десяток будівель по всій області», — висловив сподівання присутній на підписанні заступник голови облради Василь Дем’янчук, котрий відповідав за координацію співпраці з фондом.

«Вдячна нашим партнерам за турботу про долю внутрішньо-переміщених осіб. Приємно, що обрали саме ці локації. Знаю, що там — відповідальні керівники, які охоче йдуть на співпрацю й націлені на розвиток. Бажаю якнайшвидшого завершення робіт і очікуваного результату», — прокоментувала подію керуюча справами облради Мирослава Ливч. 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024