ТОП-3 найпоширеніші поломки мікрохвильових печей

26 Вересня 2022, 17:20
ТОП-3 найпоширеніші поломки мікрохвильових печей 515
ТОП-3 найпоширеніші поломки мікрохвильових печей

З-поміж широкого різноманіття побутової техніки особливою популярністю користуються мікрохвильові печі – даний пристрій неодноразово доводив свою ефективність та практичність. Однак в будь-який момент власники таких пристроїв можуть стикнутися з різноманітними поломками, які, одразу ж відзначимо, можна виправити шляхом ремонту.

Тобто якщо ви помітили якісь несправності, не варто одразу впадати у відчай – дуже часто несправність можна виправити, замінивши ті чи інші запчастини для мікрохвильових печей, поломка яких, власне, і стала основною причиною виходу із ладу цілого пристрою.

Важливо! звертаємо вашу увагу на те, що у випадку виходу з ладу мікрохвильовки, рекомендуємо звернутися до профільного майстра, який проведе ретельну діагностику і зможе зарадити проблемі.

А тепер розглянемо найпоширеніші причини несправності мікрохвильової печі, з якою ви можете стикнутися в будь-який час.

Мікрохвильовка іскрить

Дуже поширена проблема, яка однак вирішується шляхом недорогого ремонту. Тут майстри, як правило, проводять заміну слюди, затим здійснюють чистку магнетрона.

Така поломка може бути викликана накопиченими упродовж тривалого часу рідинами та жиром. Щоб уникнути цього, обов’язково накривайте їжу спеціальним ковпаком, перш ніж вмикати пристрій.

Мікрохвильова піч не гріє їжу

Буває і така проблема, коли мікрохвильова піч ніби і працює: ставиш всередину тарілку з їжею, виставляєш таймер, вмикаєш – процес іде, але, на жаль, їжа у підсумку не нагрівається. Причина – поломка магнетрона. Виправити ситуацію можна все тією ж заміною деталі на нову. Головне, щоб запчастина була якісною та підхожою до марки печі.

Не крутиться тарілка

В переважній більшості випадків причиною несправності є вихід з ладу двигуна, який, власне, і обертає тарілку під час розігріву. Тут можливі два варіанти:

  • Заміна мотора на новим пристроєм;
  • Якщо двигун розбірний – чистка, ремонт та змащування.

Певна річ, це тільки три поширені проблеми, з якими найчастіше стикаються власники мікрохвильових печей. Насправді цей список набагато довший, і, на щастя, в більшості випадків неполадки вдається усунути з допомогою ремонту та замінити комплектуючих.

До речі, найбільший вибір запчастин та деталей для мікрохвильових печей представлений в інтернет-магазині «Майстер Плюс» https://master-plus.com.ua/ua/mikrovolnovka/ - топова якість, доступні ціни, фахова клієнтська підтримка – гарантовані!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024