Свалявчанин продавав важкі наркотики просто на вулиці

22 Вересня 2022, 15:41
Свалявчанин продавав наркотики просто на вулиці 2443
Свалявчанин продавав наркотики просто на вулиці

Свалявський відділ Мукачівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом незаконного зберігання і збуту наркотиків і психотропів, зокрема в громадських місцях (ч. 2 ст. 307 КК України),  – повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури. 

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений займався розповсюдженням заборонених речовин на території Сваляви. При цьому зустрічі з «клієнтами» призначав і в місцях масового перебування громадян – поблизу магазинів чи стадіону. 

Експертизою підтверджено, що закарпатець збував особливо небезпечний психотроп – PVP, а також метамфетамін і канабіс. Кілька таких фактів зафіксовано протягом червня цього року.

Щодо чоловіка був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю, який прокурор оскаржив в апеляційному суді, наполягаючи на триманні чоловіка під вартою. Попри це, суд у задоволенні апеляційної скарги прокурора відмовив.

Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано до Свалявського районного суду для розгляду по суті.

PVP — що це за наркотик і чим він небезпечний

У відповідності до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і пре-курсорів, затвердженого постановою Кабміну № 770 від 6 травня 2000 року, PVP належить до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонений. 

Він ще відомий під назвами «ванільне небо», «швидкість», «флакка», «солі», «альфа». Цей наркотик орієнтовно з’явився у 2011 році.

Наркотик має специфічну структуру, яка дозволяє речовині миттєво проникати у клітини. Стійка фізична і психічна залежність до наркотика спостерігається вже за два прийоми. 

Окрім цього у людини, яка вживає психотроп PVP спостерігається короткочасна і сильна інтоксикація, різке погіршення стану здоров’я і неухильна емоційно-особистісна деградація. Якщо людина вживає безперервно речовину протягом тижня, зменшуються інтелектуальні здатності — людина втрачає здатність швидко і правильно виконувати різні завдання. 

Після двомісячного безперервного вживання спостерігаються порушення мови, перепади примітивних емоцій — агресія, страх, сміх.

Наслідки тривалого вживання PVP — швидке виснаження організму, порушення роботи усіх систем і внутрішніх органів. 

За даними статистики, більша частина наркозалежних помирає від PVP у перший рік вживання.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024