Працівники Свалявського лісгоспу випустили у річки більше десяти тисяч мальків форелі

07 Вересня 2022, 15:16
Працівники Свалявського лісгоспу випустили у річки більше десяти тисяч мальків форелі 1011
Працівники Свалявського лісгоспу випустили у річки більше десяти тисяч мальків форелі

Протягом минулого тижня у Державному підприємстві Свалявського лісового господарства було проведено зариблення річищ потоків Воловецького району, – повідомляє Свалявське лісове господарство.

Відтак зариблення провели у Росішному, Осі та інших притоків річки Вича у Н. Воловецькому лісництві та потоків – Кочилово, Паражин, Черешнієво, Стинянець, Драксинець, Пашківський потоки, які є притоками р. Жденієвка в Підполозянському та Пашківецькому лісництвах. 

На поповнення річкової фауни 13 тисячами мальків форелі струмкової (Salmo trutta). 

У Н. Воловецькому лісництві запустили 6 тис. шт. мальків, а іншу – в Підполозянське та Пашківецьке лісництва. Мальки були привезені у спеціальних резервуарах. 

Зариблення проводили спільно з інспекторами Закарпатського рибоохоронного патруля.

Довідка:

Прохолодні, чисті та прозорі річки є оптимальними умовами для розведення такого цінного виду водних біоресурсів, як форель струмкова. Форель струмкова належить до холодно водних риб. Вона віддає перевагу швидко текучим річкам з чистою водою, багатою на кисень. У спеку риба тримається поблизу джерел або забирається під камені, корчі, де впадає в заціпеніння, не живиться. Навесні й влітку основними компонентами її живлення є комахи та їхні личинки. Восени, коли зникають жуки, мухи, коники та інші комахи, форель споживає риб, зокрема, мересницю. Найінтенсивніше риба споживає корм рано-вранці та ввечері.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024