Як обрати степпер?

05 Вересня 2022, 10:45
Як обрати степпер? 551
Як обрати степпер?

Одним із самих популярних видів кардіотренажерів є степпер. Він допоможе підвищити у м'язів тонус і зміцнить серцево-судинну систему. За допомогою снаряда можна зміцнити м’язи ніг або сідниць, позбавитись зайвої ваги. При цьому важливо не лише правильно займатися, але й обрати якісний тренажер. Саме в цьому питанні допоможе наша стаття.

Особливості занять на степпері

Степпер імітує підйом сходами. Завдяки магнітній або гідравлічній системі навантаження педалі поперемінно працюють. Це допоможе створити необхідний опір після кроку. При цьому працюють не лише ноги, але й сідниці. Педалі будуть опускатись під тиском ваги тіла. Це допоможе м'язам ефективно працювати. При цьому ноги підіймаються немов сходами.

Під час тренувань на степпері важливий непереривний рух, під час якого стопи від педалей не відриваються. Щоб забезпечити рівномірне навантаження, потрібно підійматись на носок, не відриваючи п’яти. Не варто випрямляти коліна повністю, так можна зберегти суглоби від великого навантаження.

Будуть залучені не лише гомілки, але й м'язи ніг та сідниць. Будуть залучені також чотириголові та двоголові м'язи стегна. Щоб залучити м'язи живота, потрібен поворотний степпер. Моделі з еспандерами дозволяють додатково опрацювати всі м'язи плечового пояса. Це досягається шляхом розгинання та згинання рук. До переваг занять на степпері відносяться:

  • підвищення витривалості організму;
  • безпечність тренувань;
  • підвищення тонусу м’язів;
  • сприяє зниженню ваги;
  • зміцнення серця і судин;
  • відсутність перевантаження на хребет і суглоби.

Тренажер можна використовувати навіть під час реабілітації після травм. З іншого боку надмірне навантаження не рекомендується, якщи високий тиск або є захворюваннях серця. До того ж потрібно правильно обирати тренажер, адже більшість моделей не здатні витримувати вагу понад 100 кг.

Класифікація степперів

В залежності від системи навантаження степпери бувають двох видів:

  • Електромагнітні – в таких снарядах навантаження здійснюється магнітним опором. Такі тренажери використовуються в фітнес-клубах. Вони досить габаритні, мають дисплей, де можна побачити кроки, час, кількість витрачених калорій. Також можна вказати індивідуальні параметри: вагу, стать і вік. Передбачено кілька програм навантаження.
  • Механічні степпери, в яких навантаження буде здійснюватись через гідравлічний опір циліндрів. Тренажери недорогі, вони також з дисплеями, але мають більш прості функції. Є моделі з ручками і без. Останні називаються міні-степери.

В залежності від особливостей функціонування та типу руху також є різні види снарядів. Класичні степпери імітують класичний підйом сходами, вони бувають механічні або електромеханічні. Також є міні-степери – це більш компактні моделі, які підійдуть для дому. Вони можуть мати різну конструкцію та діляться на такі види:

  • Балансувальні – рух педалів буде залежати від зусиль користувача. Тренажер рухається за рахунок виконання перекатів з ноги на ногу, що тренує координація.
  • З еспандерами – на плечовий пояс лягає основне навантаження, при цьому дисплей відображає кількість кроків, а також тривалість самого тренування.
  • З ручками поворотні допоможуть додатково опрацювати м'язи попереку, живота. Можна робити скручування в сторони. Це ідеальний варіант для дому.
  • Сходові – це більш професійні моделі, які підійдуть для занять в залі. Вони імітують підйом у точності і коштують значно більше. Можна не лише виставити потрібну програму, але й мультимедійні та розважальні програми завантажити.

Важливо правильно займатись на тренажері, враховуючи особливості певно виду степпера. Для спалювання калорій потрібно обрати правильний режим та індивідуальний рівень навантаження.

Як обрати степпер?

Важливу роль грає така характеристика, як максимальна вагу, яку витримає тренажер. Щоб забезпечити додаткове навантаження саме на м'язи від плечового пояса, необхідно обирати тренажери з еспандерами або ручками. Якщо хід педалей буде незалежний, можна буде обрати відповідні рівні навантаження.

Чим дорожче і професійніше буде степпер, тим ефективніше буде його робота. Електромагнітні снаряди зможуть утримувати будь-яке положення тіла, що дозволяє розвивати високу швидкість та зберігати безпеку руху. Завдяки різним програмам і висоті кроку можна швидко скинути зайву вагу. Якщо у снаряда не буде опори для рук, то навантаження відбувається лише в одному положенні, тому краще обирати моделі з опорами. Не останню роль грають і габарити тренажера, їх потрібно обирати в залежності від місця розташування степпера. Зараз можна купити будь-яку модель степпера. Краще замовляти тренажери в інтернет-магазинах з досвідом і гарантією.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024